Direct door naar content

Golf met een beperking

Uniek sporten

Golf is een sport en spel wat je speelt met een bal en een stok (club) wat door bijna iedereen gespeeld kan worden. Met zo min mogelijk slagen probeer je de bal in een gat (hole) te slaan. Een golfbaan heeft vaak tussen de 9 en 18 holes die je tijdens een spel uit probeert te spelen. Tijdens het spel kun je te maken krijgen met hindernissen in de vorm van water en zandkuilen. Iedereen kan golf op zijn eigen niveau spelen. Heb je een lage dwarslaesie of andere lichamelijke beperking waardoor je niet zelfstandig kunt staan? Dan kun je golf spelen met de Paragolf, dit is een mobiele buggy die je tot sta-hoogte kan brengen zodat je de golfslag kunt maken.

Kijk hieronder voor alle mogelijkheden voor golf bij jou in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw regio.

Ook deze sport doen?

Bekijk alle mogelijkheden in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw gemeente.

Sportaanbieder zoeken Contact opnemen

VIND UNIEKE SPORTAANBIEDERS VOOR GOLF

Koninklijke Nederlandse Golf Federatie

Golf is een sport die vrijwel elk mens kan beoefenen, zijn leven lang. Dit maakt golf nog steeds populair. Sinds 2010 is golf weer olympisch en zal de bekendheid bij het publiek mede door media-aandacht de komende jaren verder groeien. De NGF wil daarom golf toegankelijker maken. Hierbij sluiten we aan bij de ambities van NOC*NSF om de sportparticipatie in Nederland te verhogen en de doelstellingen voor de Olympische Spelen te halen.

Programma van:
Partners: