Direct door naar content

Korfbal met een beperking

Korfbal is een sport die in Nederland ontstaan is. Het is een gemengde sport waarbij jongens en meiden samen een team vormen. Een team bestaat uit 4 dames en 4 heren die gemixt op de twee vakken van het veld spelen. Eén van de vakken is voor het team het aanvalsvak, het andere vak is het verdedigingsvak. In beide vakken staat een korf. Het team in het aanvalsvak moet proberen zoveel mogelijk te scoren in de korf. Het team in het verdedigingsvak probeert dit bij de tegenstander te voorkomen door te verdedigen. Kenmerkend voor korfbal is dat de speler met de bal niet mag lopen. Ook mag er niet gemixt verdedigt worden, jongens mogen alleen jongens verdedigen en andersom. Een schot op de korf kan door te verdedigen (tussen korf en speler staan en hand omhoog steken) gehinderd worden, er mag dan niet geschoten worden. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken delen de spelers de kleedkamer niet, zowel de heren als de dames hebben een eigen kleedkamer. Het tempo ligt hoog bij korfbal wat het een zeer dynamische sport maakt. Ook is het een hele sociale sport waarin teamgevoel belangrijk is.

Verschillende korfbalverenigingen hebben aanbod voor sporters met een lichamelijke beperking. Voor sporters met een verstandelijke beperking is er G-korfbal waarbij de focus ligt op herhaling om zo de spelers bekend te maken met het spel. Kijk hieronder voor alle mogelijkheden om te korfballen bij jou in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw regio.

Sport zoeken

VIND UNIEKE SPORTAANBIEDERS VOOR KORFBAL

Koninklijke Nederlandse Korfbalverbond

Het KNKV telt ruim negentigduizend leden en circa vijfhonderd aangesloten verenigingen. Het KNKV is een actieve en moderne organisatie, die wordt gesteund door duizenden vrijwilligers.

Programma van:
Partners: