Direct door naar content

Medisch zwemmen met een beperking

Tijdens medisch zwemmen is het de bedoeling om met je lichaam in beweging te komen onder water. Voor sommige mensen kan het lastig zijn om te bewegen vanwege hun beperking, tijdens medisch zwemmen ga je op je eigen tempo en niveau in beweging komen in het water. Vaak bestaat een les uit verschillende oefeningen om de gewrichten los te maken en de spieren op te warmen. Ontspanning en plezier zijn ook belangrijk tijdens de lessen. Vaak kun je een begeleider meenemen als je dat prettig vindt. Zwemmen is erg goed voor je spieren en voor je conditie, daarnaast kan het ook een therapeutische werking hebben.

Kijk hieronder voor alle mogelijkheden voor medisch zwemmen bij jou in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw regio.

VIND UNIEKE SPORTAANBIEDERS VOOR MEDISCH ZWEMMEN

Koninklijke Nederlandse Zwem Bond

Passie voor zwemmen in baden en in open water, passie voor waterpolo, passie voor schoonspringen, en passie voor synchroonzwemmen. Dat geldt voor de KNZB, de verenigingen en hun leden. Onze ambitie is dat dat ook gaat gelden voor elke Nederlander die kan of wil (leren) zwemmen. Hoe dichter bij het hart, hoe vaker in het water.

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×