Direct door naar content

Paardensport met een beperking

Uniek sporten

Paardensport is een sociale sport waarbij omgang met het paard centraal staat. Paardensport is een verzamelnaam voor vele variaties in beweging en omgang met het paard, de sport is dan ook voor bijna iedere handicap toegankelijk. Afhankelijk van je beperking zijn er vele mogelijkheden voor aanpassingen en hulpmiddelen. Dressuur, mennen, voltigeren, een tocht door het bos of over het strand, vele varianten van paardrijden zijn mogelijk met een beperking. Huifbedrijden (voor wie niet zelfstandig op een paard kan zitten) en therapeutisch rijden zijn bekende vormen van aangepaste paardensport.

Check bij FPG- of FNRS-maneges bij jou in de buurt welke mogelijkheden er zijn, deze maneges hebben gespecialiseerde instructeurs en geschikte paarden. Kijk hieronder voor alle mogelijkheden om te paardrijden bij jou in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw regio.

Ook deze sport doen?

Bekijk alle mogelijkheden in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw gemeente.

Sportaanbieder zoeken Contact opnemen

VIND UNIEKE SPORTAANBIEDERS VOOR PAARDRIJDEN

Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie

Als paardensportbond maakt de KNHS wedstrijden mogelijk voor paardensporters met een beperking. Dat kan vaak binnen de reguliere wedstrijdsport met een dispensatie, voor ruiters met een lichamelijke en/of visuele beperking zijn er ook speciale wedstrijden voor para-sporters. Daarnaast biedt ParaPaard steun aan organisaties en verenigingen die zich (willen) bezighouden met aangepaste paardensportactiviteiten. Op deze wijze wil ParaPaard invulling geven aan de ambitie om aangepast paardrijden en therapeutisch rijden toegankelijker te maken én te houden iedereen.

Programma van:
Partners: