Direct door naar content

Para ice hockey met een beperking

Is para ice hockey iets voor jou?

Para Ice Hockey is een vorm van ijshockey waarbij de spelers in een prikslee zitten en zich voortbewegen met korte stokken. Een prikslee bestaat uit een frame met een zitting waar onder de zitting twee schaatsijzers dicht op elkaar gemonteerd zitten. Net als bij ijshockey spelen twee teams tegen elkaar op een rechthoekige ijsbaan met aan beide kanten een doel en proberen ze zoveel mogelijk te scoren in het doel van het andere team. Er wordt in een wedstrijd drie keer 15 minuten gespeeld, het team dat aan het einde de meeste punten heeft gescoord wint de wedstrijd. Para Ice Hockey wordt ook wel Sledgehockey genoemd. Het is een snelle sport die op momenten ruig kan zijn, het wordt ook wel de krachtsport voor mensen met een lichamelijke beperking genoemd.

Para Ice Hockey wordt veel gespeeld door mensen met een lage dwarslaesie, zonder (een deel van de) benen of met een andere lichamelijke beperking waardoor de functie van de benen niet of deels gebruikt kan worden.

Ook deze sport doen?

Bekijk alle mogelijkheden voor para ice hockey in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw gemeente.

Sportclub zoeken Contact opnemen

VIND UNIEKE SPORTCLUBS VOOR PARA ICE HOCKEY

Gehandicaptensport Nederland

Gehandicaptensport Nederland is een overkoepelende organisatie die optreed als sportbond voor een aantal bijzondere takken van sport waaronder Para Ice Hockey. Gehandicaptensport Nederland wil een inspirerende rol vervullen om de onbegrensde mogelijkheden van gehandicaptensport in Nederland breed toegankelijk te maken.

Programma van:
Partners: