Direct door naar content
Para-ijshockeyteam met crowdfunding naar Europees toernooi afbeelding nieuwsbericht

Para-ijshockeyteam met crowdfunding naar Europees toernooi

09 mei 2024

Eind april hebben ijshockeyers van de Ahoud Devils Nijmegen en The Lime Kings gezamenlijk aan een internationaal toernooi meegedaan: de Northwest Europe Para Ice Hockey League. Om deelname aan dit toernooi mogelijk te maken zijn de teams een crowdfunding via Uniek Sporten gestart. Het geld voor de reis en het verblijf in Frankrijk was op die manier zo binnen!

De twee teams uit Nijmegen en Dordrecht zijn net niet groot genoeg om zelfstandig te gaan, daarom hebben de Ahoud Devils en de The Lime Kings besloten om een gezamenlijk team af te vaardigen naar het toernooi in Frankrijk. Voor beide clubs geldt dat ze merken dat hun sport relatief onbekend is Nederland. Ze zijn daardoor vooral afhankelijk van contributies en sponsorgelden.

Extra financiering

Bij de Ahoud Devils hadden ze eerder al positieve ervaringen met crowdfunding via Uniek Sporten, daarom wilden ze nu opnieuw via deze weg extra geld ophalen. Op die manier konden de twee teams het vervoer, het verblijf en een shirt voor het toernooi bekostigen. Het opzetten van de crowdfundingcampagne was in een paar stappen voor elkaar. Ruim vijf dagen voor de einddatum was het benodigde bedrag van 2600 euro opgehaald. Voor Frans van der Velden, voorzitter van The Lime Kings, was dat een positieve ervaring: “Het is heel mooi dat je op deze manier extra financiering kunt krijgen. Daardoor kunnen wij onze sport weer op een grotere schaal uitoefenen.”

In het toernooi gegroeid

Het toernooi zelf was een hele bijzondere ervaring voor de ijshockeyers. Het team had een wat moeizame start, maar groeide gedurende het toernooi. De spelers raakten steeds beter op elkaar ingespeeld en door goede communicatie werden de wedstrijden beter. Uiteindelijk sloot het gelegenheidsteam het toernooi af op een verdienstelijke vijfde plek.

Iets voor jou?

Voorzitter Frans droomt ondertussen al verder. “Over drie jaar willen we meedoen aan de wereldkampioenschappen in de C-pool. Dat zou heel mooi zijn om te bereiken!” Voor die tijd kan het team nog wel wat versterking gebruiken.

Niet alleen Frans droomt ondertussen verder, in Nijmegen hebben ze dezelfde droom. Oscar de Kunder, Team Manager van de AHOUD Devils Nijmegen, vertelt: ‘’Wij hopen als jongste para-ijshockey team van Nederland in Nijmegen zo spoedig mogelijk een zelfstandig volwaardig para-ijshockey team te hebben, en ondersteunen dan zeker het doel om namens Nederland over drie jaar deel te nemen tijdens het Wereldkampioenschap C-Pool".

Frans en Oscar leggen graag uit waarom Para-ijshockey zo’n toffe sport is: “Net als ijshockey is het de snelste teamsport ter wereld. Je moet fysiek een goede conditie hebben en je mannetje/vrouwtje staan. Kracht in de armen hebben, is ook gewenst. Wil je je lijf volledig benutten in sport? En wil je vooral lekker bezig wil zijn met je sport en niet met je handicap? Je houdt ook nog eens van stevige uitdaging? Dan is para-ijshockey een ideale sport voor jou!”

Ben je overtuigd? In september begint het nieuwe seizoen bij de Lime Kings in Dordrecht. Als je interesse hebt kun je gerust een keer meetrainen! Ga voor meer informatie naar www.polar-bears.nlOok de Devils Nijmegen kunnen versterking gebruiken, dus wil je para-ijshockey in Nijmegen een keer uitproberen, dan ben je daar ook meer dan welkom om een keer mee te trainen. Ga voor meer informatie naar: www.paranijmegendevils.nl. 

Is zo'n crowdfunding actie ook iets voor jullie team of vereniging? Via ons platform kun je als organisatie zonder winstoogmerk gratis jouw eigen crowdfundingpagina starten. Zo kun je snel en makkelijk geld ophalen om bijvoorbeeld vrijwilligers te werven, een G-toernooi te organiseren of sportrolstoelen aan te schaffen. Met Uniek Sporten Crowdfunding heb je dit zo voor elkaar.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: