Direct door naar content

Roeien met een beperking

Om de sport roeien uit te oefenen heb je een roeiboot en water of een roeimachine nodig. Bij de variant in het water kun je alleen roeien, of met meerdere personen (waarbij ook een stuurman in de boot zit). Roeien is een sport die je zittend (in de boot of machine) uitvoert waarbij je een vloeiende beweging voor en achteruit maakt met de riemen om je zo voort te bewegen in het water. Het is een toegankelijke en veilige sport en daardoor erg geschikt als je een beperking hebt. Roeien is zeker geschikt als je bijvoorbeeld een visuele of lichamelijke beperking hebt. Er zijn vele hulpmiddelen beschikbaar om de sport en boot aan te passen aan de gebruiker zoals drijvers, protheses of zitvoorzieningen. Je kunt op verschillende niveaus roeien: recreatief, wedstrijdniveau of Paralympisch niveau. Er zijn in Nederland ruim veertig roeiverenigingen waar roeien met een beperking mogelijk is, dus grote kans dat je bij jou in de buurt kunt roeien!

Kijk hieronder voor alle mogelijkheden om te roeien bij jou in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw regio.

Sport zoeken

VIND UNIEKE SPORTAANBIEDERS VOOR ROEIEN

Koninklijke Nederlandse Roeibond

De Koninklijke Nederlandse Roeibond heeft als doel om de roeisport te bevorderen. De KNRB streeft ernaar dat sporters met een beperking zoveel mogelijk kunnen integreren binnen de roeivereniging. De KNRB stimuleert structurele samenwerking tussen verenigingen en (speciaal onderwijs) scholen of revalidatiecentra en kan als intermediair optreden tussen de roeiverenigingen, scholen en revalidatiecentra.

Programma van:
Partners: