Direct door naar content

Rolstoeldansen met een beperking

Uniek sporten

Je kunt dansen door te bewegen op muziek. Dit kun je thuis doen, maar ook bij de sportvereniging. Er bestaan veel verschillende vormen van dansen, denk aan onder andere aan ballet, zumba, stijldansen of hiphop. Vele sportaccommodaties bieden dansen aan in allerlei varianten, toegankelijk voor vele soorten beperkingen. Kies de variant die bij je past!

Rolstoeldansen is zowel recreatief als competitief te beoefenen en is toegankelijk voor alle soorten rolstoelen, leeftijden en beperkingen. Rolstoeldansen wordt vooral in de volgende stijlen beoefend: Ballroom-, Latijns Amerikaanse-, Volks-, Party-, Disco-, en modedansen. Rolstoeldansen is te doen in de volgende varianten: Solo-dansen: een individuele rolstoeldanser. Duo-dansen: twee rolstoel partners dansen samen. Combi-dansen: een rolstoel danser met een staande danser. Formatie-dansen: meerdere rolstoel dansers dansen synchroon.

Kijk hieronder voor alle mogelijkheden om te rolstoeldansen bij jou in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw regio.

Ook deze sport doen?

Bekijk alle mogelijkheden in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw gemeente.

Sportaanbieder zoeken Contact opnemen

VIND UNIEKE SPORTAANBIEDERS VOOR ROLSTOELDANSEN

Programma van:
Partners: