Direct door naar content

Dansen met een beperking

Is dansen iets voor jou?

Je kunt dansen door te bewegen op muziek. Dit kun je thuis doen, maar ook bij de sportvereniging. Er bestaan veel verschillende vormen van dansen, denk aan onder andere aan ballet, zumba, stijldansen of hiphop. Vele sportaccommodaties bieden dansen aan in allerlei varianten, toegankelijk voor vele soorten beperkingen. Kies de variant die bij je past!

Heb jij een verstandelijke, auditieve of visuele beperking of zit je in een rolstoel? Lees dan even verder voor nog meer dansvormen. G-dansen is afgestemd op sporters met een verstandelijke, meervoudige, auditieve of visuele beperking. Je kunt ook meedoen aan wedstrijden, hier kun je dansen in duo’s (twee dansers met een beperking) of in combo’s (een danser met beperking en een begeleider). De volgende dansvormen worden uitgeoefend bij G-danswedstrijden: Engelse wals, tango en de quickstep.

Rolstoeldansen is zowel recreatief als competitief te beoefenen en is toegankelijk voor alle soorten rolstoelen, leeftijden en beperkingen. Rolstoeldansen wordt vooral in de volgende stijlen beoefend: Ballroom-, Latijns Amerikaanse-, Volks-, Party-, Disco-, en modedansen. Rolstoeldansen is te doen in de volgende varianten: Solo-dansen: een individuele rolstoeldanser. Duo-dansen: twee rolstoel partners dansen samen. Combi-dansen: een rolstoel danser met een staande danser. Formatie-dansen: meerdere rolstoel dansers dansen synchroon.

Ook deze sport doen?

Bekijk alle mogelijkheden voor dansen in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw gemeente.

Sportclub zoeken Contact opnemen

Vind je Unieke Sport

  Gebruik de pijlen omhoog en omlaag en enter om items te selecteren en tab en enter om items te verwijderen
   Gebruik de pijlen omhoog en omlaag en enter om items te selecteren en tab en enter om items te verwijderen
    Gebruik de pijlen omhoog en omlaag en enter om items te selecteren en tab en enter om items te verwijderen

    Nederlandse Algemene Danssport Bond

    De NADB wordt (h)erkend als de nationale autoriteit op het gebied van de dans als sport en ontspanningsbezigheid. De NADB onderkent dans als cultuur/kunst ontwikkelde activiteit waarbij het bewegen op muziek centraal staat. De NADB bevordert, in samenwerking met specialisten en-of partnerorganisaties, de kennis op het gebied van danssport, het beoefenen van de danssport, alsmede het organiseren van en participeren in danswedstrijden op nationaal en internationaal niveau.

    Programma van:

    Partners: