Direct door naar content

Tandem met een beperking

Uniek sporten

Kun jij vanwege je beperking niet zomaar op een fiets stappen? Wie weet is een tandem dan wel wat voor jou. Een tandem is een extra lange fiets waar 2 personen samen op fietsen. De persoon voorop de tandem is de “piloot” en trapt, stuurt, remt en schakelt. De persoon achterop is de “stoker” en kan de tandem kan niet sturen, maar wel mee trappen. Doordat je beide trapt kun je extra veel vaart maken. Het is een heerlijke manier om buiten te zijn en te sporten. Je kunt tandems op veel locaties huren, maar het is ook mogelijk om bij een wielervereniging tandem te rijden. Voor slechtzienden zijn speciale wedstrijden op de tandem, waarbij de slechtziende renner dan als stoker fungeert met een ziende piloot.

Kijk hieronder voor alle mogelijkheden voor tandemrijden bij jou in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw regio.

Ook deze sport doen?

Bekijk alle mogelijkheden in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw gemeente.

Sportaanbieder zoeken Contact opnemen

VIND UNIEKE SPORTAANBIEDERS VOOR DE TANDEM

Koninklijke Nederlandse Wieler Unie

Als sporter met een beperking ben je bij de KNWU aan het goede adres. Para-cycling omvat namelijk alle wielerdisciplines voor renners met een handicap. De KNWU streeft ernaar om para-cycling voor zoveel mogelijk mensen met een beperking toegankelijk te maken en deze discipline volwaardig te integreren binnen de wielersport.

Programma van:
Partners: