Direct door naar content

Turnen met een beperking

Turnen is een onderdeel van gymnastiek. Onder gymnastiek vallen meerdere sporten die iets te maken hebben met acrobatiek. Bij turnen doen de mannen zes toestellen: vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rek. De vrouwen doen er vier: sprong, brug, balk en vloer. Tijdens je gym/turnlessen zul je vaak nieuwe elementen leren die je in de oefening zo netjes probeert uit te voeren. Heb je een lichamelijke beperking en wil je graag turnen? Vele oefeningen zijn met wat kleine aanpassingen (en uiteraard training) uit te voeren. Bespreek met je trainer goed welke toestellen goed passen bij jouw vaardigheden. Voor mensen met een verstandelijke beperking is er G-gym waarbij verschillende onderdelen van gymnastiek beoefend worden waaronder dus ook turnen.

Kijk hieronder voor alle mogelijkheden om te turnen bij jou in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw regio.

Sport zoeken

VIND UNIEKE SPORTAANBIEDERS VOOR TURNEN

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie

De KNGU bestaat al 150 jaar en is de vierde sportbond van Nederland. Met groot aanbod en vele leden en trainers is de gymsport levendiger dan ooit. Van jong tot oud, alle gymsporters hebben één ding gemeen: iedereen verlegt zijn grenzen en heeft daar een flinke dosis lef voor nodig.

Programma van:
Partners: