Direct door naar content

Waterbasketbalteam Gesposs

Jouw talent van het jaar?

Motivatie

Waterbasketbal is een teamsport in het water voor mensen met een beperking. Het spel is een combinatie van waterpolo, basketbal en korfbal, maar heeft hierbij een geheel eigen karakter. Het doel is simpel: scoren bij de tegenstander. Iedereen met een lichamelijke beperking die kan zwemmen, kan deelnemen aan deze sport. Mannen en vrouwen kunnen deelnemen in een gemengd team. Er wordt geen onderscheid gemaakt in beperkingen en geslacht. Deze teamsport is geschikt voor iedereen die ouder is dan 13 jaar.

Daarnaast mag een team maximaal één valide speler in zijn opstelling hebben. Het waterbasketbalteam van Gesposs bestaat uit een twintigtal leden van vrijwel elke leeftijdscategorie. Vanwege zijn grootte is het team opgesplitst in twee ploegen (Gesposs 1 en Gesposs 2), waarmee ieder jaar wordt meegedaan aan de vier regionale toernooien. De nummers één en twee van deze toernooien stromen door naar het NK Waterbasketbal, welke één keer in het jaar worden gehouden. Gesposs heeft al meerdere achtereenvolgende jaren een plek bemachtigd op het NK Waterbasketbal. Afgelopen jaar is het waterbasketbalteam van sportvereniging Gesposs tweede geworden bij het Nederlands Kampioenschap.

Een prestatie om trots op te zijn. Jarenlang trainen en veel enthousiasme heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Het regioloket Uniek Sporten Oss nomineert dit team daarom als talent van het jaar.

Terug naar overzicht
×