Direct door naar content

Felix Abbey

Jouw talent van het jaar?

Motivatie

Het gaat om Felix Smart Abby inmiddels 51 jaar oud en mogelijk in de running voor de paralympische spelen van 2020 Tokyo. Hij is geen A sporter en krijgt op dit moment geen enkele ondersteuning.

Felix is ongeveer 10 jaar geleden getroffen door een oogziekte. En heeft daar nog steeds erg veel moeite mee om dat te accepteren, maar heeft een drive gevonden in sporten en met name judo. Felix ziet er extreem fit uit voor iemand met zijn handicap en leeftijd. Felix woont zelfstandig in Almere en komt steeds met de trein naar Apeldoorn om te trainen en gaat hij ook naar de RTC trainingen. Felix heeft in de afgelopen twee jaar verschillende toernooien in binnen- en buitenland gedaan (op eigen kosten).

Ondertussen heeft hij ook al enkele medailles gewonnen: Londen 2018 1e, Tokyo 2019 4e plaats en ook in Duitsland 2019 vierde plaats. Dit jaar is hij in Wales 1e geworden.

Andere toernooien die nog op het programma staan zijn: Den Haag, Duitsland, Tokyo, Baku, London.

Felix moet zich nog kwalificeren maar doet er alles aan om naar de spelen van 2020 te gaan, voor nu nog op eigen kosten.

Als talent zou Felix een prima kandidaat zijn voor deze waardering voor sporttalent. Ik denk dat hij een voorbeeld is voor velen!

Meer weten over Felix? Lees dan hier het artikel op unieksporten.nl! 

Terug naar overzicht

Onze partners

×

Zoeken