Direct door naar content
Uniek Sporttalent logo

Hoe werkt de verkiezing?

hoe werkt de verkiezing?

Samen met onze 1% FairShare® partners ABN AMRO, De Nederlandse Loterij, Ziggo en Sublime FM gaan wij op zoek naar een breedtesporter (topsporters, sporters met A/B status of die deelnemen aan talentenprogramma zijn helaas van deelname uitgesloten) met een talent in de meest brede zin van het woord.

Iemand die persoonlijke records heeft weten te verbreken. Iemand die een grote persoonlijke of sportieve ontwikkeling heeft doorgemaakt. Of die een inspiratie en voorbeeld is voor andere sporters met een handicap. Ken jij zo'n sporter? Vertel het ons! Wie weet gaat jouw favoriet er met de titel en het prachtige prijzenpakket vandoor.

Schrijf een korte motivatie met daarbij een leuke foto of een filmpje en geef aan waarom de sporter die je nomineert de titel ‘Uniek Sporttalent 2017’ verdient.

De verkiezing bestaat uit 3 categorieën: 

  1. Breedte sporters met een lichamelijke en/of zintuiglijke handicap 
  2. Breedte sporters met een verstandelijke of meervoudige handicap 
  3. Teams: breedte sporters met een handicap (dit kan lichamelijk, zintuiglijk, verstandelijk en/of meervoudig zijn) die sporten in teamverband

Aan het eind van de verkiezingsperiode hebben we per categorie één winnaar. 

Er zijn 3 stemrondes, een halve finale en een finale:

Stemrondes
Doel van de stemrondes is het verzamelen van zo veel als mogelijk stemmen. Door het publiek kan er dagelijks een stem uitgebracht worden op één of meerdere kandidaten. Tot aan de halve finale is het mogelijk om een sporter te nomineren. Per ronde en categorie gaat er 1 deelnemer door naar de halve finale (totaal 3 x 3). De deelnemer gaat door op basis van het meeste aantal stemmen.

Eén unieke stem & like per stemronde
Iedere stemmer mag maximaal 1 unieke stem  én 1 unieke Facebooklike (telt ook als 1 stem) per stemronde uitbrengen. 

Meerdere stemrondes, telkens weer kans
Per ronde en categorie gaat er één  sporter of team met een meeste stemmen door naar de halve finale. Na elke stemronde vervallen alle stemmen en begin je weer opnieuw. Zo heeft iedereen elke stemronde evenveel kans om de halve finale te bereiken.

Wildcards
De jury deelt onder ALLE  inzendingen per categorie 1 ‘wildcard’ uit (totaal 3). Deze wordt toegekend aan de inzendingen op basis van de motivatie, het verhaal achter de inzending. Deze wildcard wordt uitgereikt na afloop van de 3 stemrondes en geeft toegang tot de halve finale.

Halve finale 
In deze ronde kan iedereen stemmen op de 12 halve finalisten (totaal 9 kandidaten + 3 wildcards). Per categorie 4 kandidaten. De Top 2 kandidaten per categorie, met de meeste stemmen, gaan door daar de finale.

Finale 
De jury kiest uit de top 2 halve finalisten per categorie de sporter(s) waarvan zij vindt dat deze de titel ‘Uniek Sporttalent 2017’ en de bijbehorende prijzen verdiend. Op het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport, 28 november in de Amsterdam ArenA, zullen de winnaars hun prijs in ontvangst nemen. 

De winnaars (of een afvaardiging van) worden uitgenodigd om bij dit Gala als onze gast aanwezig te zijn.

Een initiatief van:
Fonds Gehandicaptensport
ABN Amro
Nederlandse Loterij
Ziggo
Sublime
×