Fonds Gehandicaptensport maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante informatie over de gehandicaptensport en jouw sportinteresses aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kan Fonds Gehandicaptensport jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan Fonds Gehandicaptensport advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door op ‘OK’ te klikken of door gebruik te blijven van maken van deze website, ga je hiermee akkoord.

OK
Zoeken

Selecteer bovenaan je gemeente voor de specifieke informatie in jouw regio. Het kan zijn dat je gemeente er nog niet tussen staat, omdat Uniek Sporten daar nog niet actief is. De verwachting is dat we in de loop van 2017 in het grootste deel van de gemeenten actief zullen zijn. Door een e-mail te sturen naar info@unieksporten.nl, kunnen we je hiervan op de hoogte houden.​

×

Selecteer hier je gemeente

Uniek Sporten is vernieuwd!

Om jou nog beter te helpen bij het zoeken van jouw Unieke Sport blijven we uitbreiden en vernieuwen. Steeds meer regio’s sluiten zich aan bij Uniek Sporten, selecteer jouw gemeente voor specifieke informatie.

Direct doorgaan naar de website

-
+

Voor aanbieders

Voor aanbieders

Begeleiding en ondersteuning van sportaanbieders die een sportaanbod hebben voor mensen met een handicap of hiermee willen starten is belangrijk. Het gaat daarbij om reguliere verenigingen waar mensen met een handicap kunnen sporten binnen reguliere groepen of binnen aangepaste groepen, om ‘speciale’ verenigingen die alleen aanbod hebben voor mensen met een handicap en om commerciële aanbieders. Voor advies en/of ondersteuning kun je als sportaanbieder terecht bij de contactpersoon in jouw regio.

Op deze website is informatie te vinden over toegankelijkheid van accommodaties en over verschillende handicaps en de daarbij behorende informatie en leertrajecten voor sportaanbieders. Daarnaast hebben we tips en voorbeelden opgenomen om de communicatie met sporters nog beter te maken. Er zijn verschillende mogelijkheden voor sportaanbieders om financiële ondersteuning te krijgen via bijvoorbeeld fondsenwerving, subsidies en sponsoring. Vrijwilligers vormen het kloppend hart van het sportaanbod, maar hoe kom je aan voldoende vrijwilligers

Naast bovengenoemde zaken, kun je voor sportinhoudelijke ondersteuning contact opnemen met de betreffende sportbond. Algemene informatie is ook te vinden op de Sport.nl.

Selecteer je gemeente
×