Direct door naar content

Maatje

Wil je graag sporten of bewegen, maar liever niet alleen? Er zijn verschillende sporten die in team- of groepsverband worden gedaan. Sportaanbieders kunnen je vaak meer vertellen, en via onze website en app kun je in contact komen met mensen die al sporten bij de sportaanbieder waar jij interesse in hebt. Het is heel simpel: maak op de website of in onze app een profiel aan. Ga naar de sportaanbieder waar jij zou willen sporten en kijk of andere sporters als lid hieraan gekoppeld zijn. Kom met hen in contact, zij kunnen je meer informatie geven of je ontvangen als je een keer komt kijken of aan een proefles mee wilt doen! 

Is jouw ideale sport geen teamsport? Dan kan een maatje uitkomst bieden. Een maatje is iemand die samen met  jou gaat bewegen of mee gaat naar een sportaanbieder. BestBuddies brengt jongeren met en zonder handicap met elkaar in contact, zodat ze samen dingen kunnen ondernemen. Via de website Maatjes Gezocht kun je een maatjesproject in de buurt zoeken en contact met hen opnemen. Als je vragen hebt dan kun je ook contact opnemen met jouw regio. 

In sommige regio's kun je ook ondersteuning krijgen van studenten. Mijn personal coach aangepast sporten is hier een mooi voorbeeld van in Noord-Holland. Studenten Sportkunde begeleiden en motiveren je bij het vinden van  een sportieve hobby die het beste bij je past. De student gaat ook mee naar de activiteit, zodat je de sport kan zien en ervaren.
Als je enthousiast bent wordt er samen een plan opgesteld hoe je structureel verder kan gaan. Dit alles gaat in samenwerking met een professional in de praktijk (medewerker sportloket, sportconsulent etc). Contact en aanmelden kan via Afke Kerkstra.

×