Direct door naar content
Yoga is voor iedereen, écht voor iedereen afbeelding nieuwsbericht

Yoga is voor iedereen, écht voor iedereen

22 september 2018

Heb je zin in een nieuwe sport of wil je nu eens écht met sport beginnen? Dan zit je nu in de Nationale Sportweek helemaal goed. Wat dacht je bijvoorbeeld van yoga? Uit onderzoek is gebleken dat door dagelijks aan yoga te doen dat je daarmee je hersenen beschermt tegen aftakeling. Een goede reden om het deze week uit te proberen!

Nog nooit is yoga zo populair geweest. Alleen kwam de rage een beetje laat aanwaaien, want yoga vindt z’n oorsprong al zo’n 5.000 jaar geleden. Toen werd er voor het eerst melding gemaakt van yoga, bleek uit heilige teksten die in Noord-India gevonden zijn. Vandaag de dag wordt yoga overal gedaan. Vooral omdat het nogal wat voordelen heeft voor je lichaam: je wordt er flexibeler van, je metabolisme verbetert en je spierkracht neemt toe. Mentaal doet het ook veel goeds: dankzij yoga kun je beter tegen stress en ben je in staat om je scherper te focussen. Om yoga te beoefenen maakt het niet uit hoe oud je bent of wat voor beperking je hebt. Er zijn altijd oefeningen en bewegingen die bij jouw lichaam passen.

Er zijn dus al een hoop positieve effecten bekend van yoga. En toch leert de wetenschap meer bij over de uitwerking die yoga op ons heeft. In Brazilië heeft een team van wetenschappers 21 oudere vrouwen onderzocht, die gemiddeld al zo’n 15 jaar aan yoga deden. Ze ontdekten dat hun hersenschors dikker was in de delen van de hersenen waar je focus en je geheugen zitten, in vergelijking met een groep vrouwen die niet aan yoga deden.

Dit onderzoek toont aan dat yoga helpt om je cognitieve vaardigheden scherp te houden als je ouder wordt. Nou is beweging natuurlijk altijd goed voor je gezondheid, maar volgens de onderzoekers zorgt yoga voor de unieke combinatie tussen lichamelijke en mentale oefening. Niet alleen beweging is goed, het mediteren doet ook wat met je. Die combinatie, die vind je dus bij yoga. Natuurlijk moet er nog meer en grootschaliger onderzoek gedaan worden om duidelijk te krijgen hoe dit komt, maar duidelijk is dat yoga voor iedereen gunstig is. In welke levensfase je ook zit.

Van 15 tot en met 29 september 2018 vindt de Nationale Sportweek plaats. Een perfecte kans om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven. Kijk hier voor meer informatie over de Nationale Sportweek. Doe je ook mee? Let’s #BeActive.

Bron: curiosity.com

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Voel je vrij en onbeperkt met dansen!

Waterbasketbal is echt een sport om te proberen

Probeer rolstoelcurling bij een clinic