Direct door naar content
Te koud om te sporten? Stop met die excuusjes! afbeelding nieuwsbericht

Te koud om te sporten? Stop met die excuusjes!

02 oktober 2018

De koude maanden staan weer voor de deur. Een periode waarin je thuis lekker met een dekentje, warme chocomel en een bak popcorn Netflix wil kijken en vooral niet buiten wil gaan sporten. Maar juist nu is het de tijd van het jaar om te gaan sporten. Waarom hoor ik je denken? Nou, van dit koude weer word je sneller ziek dus moet er gewerkt worden aan je immuunsysteem door te gaan sporten. Hoe zet je die stap om te gaan sporten? Hoe kom je aan motivatie? Ik ga je vertellen hoe!

Buiten is het koud, maar wie zegt dat je buiten moet gaan sporten? Er zijn genoeg sporten die je binnen kunt doen. Denk bijvoorbeeld eens aan online Yogalessen of fitnessen. Je hoeft de kou niet in en toch blijf je fit. Al is het af en toe juist heel lekker én verstandig om buiten een frisse neus te halen.

Want gelukkig hebben de koude maanden ook voordelen, er zit namelijk meer zuurstof in de lucht. Sporten gaat veel makkelijker als je genoeg zuurstof binnen krijgt. Een ander voordeel van het koude weer is dat je door de kou meer calorieën verbrandt. Dan heb je vervolgens ook geen schuldgevoel als je met Sinterklaas of Kerst een chocolade pepernoot extra eet.

Daarnaast is samen leuker dan alleen. Zoek een maatje en ga samen sporten. Heb je geen sportmaatje of kan hij/zij niet? Sluit dan eens aan bij een groepsles. Als je samen sport is het moeilijker om een excuus te verzinnen dan wanneer je alleen gaat. Het is natuurlijk ook veel gezelliger om samen te sporten. Tijdens een groepsles leer je nieuwe mensen kennen en wellicht zit jouw nieuwe sportmaatje er wel tussen.

Excuusjes zijn makkelijk gemaakt. ‘Het is koud buiten, ik word snel verkouden, ik heb niet zo zin of de Hollandse kost is te zwaar gevallen.’ Soms moet je niet te veel denken, maar gewoon doen. Trek je sportkleren aan en ga er voor. Achteraf zal je trots zijn op jezelf dat je bent gegaan en kan je jezelf belonen met die extra pepernoot of een nieuwe kerstoutfit (in een kleinere maat?!).

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: