Direct door naar content
Bij TV Arnolduspark tennissen rollers en lopers tegen elkaar! afbeelding nieuwsbericht

Bij TV Arnolduspark tennissen rollers en lopers tegen elkaar!

05 oktober 2018

Zoek jij een sport die je in je rolstoel kunt doen? Dan is tennis zeker een sport die je kunt uitproberen. Je kunt dan tegen andere rolstoeltennissers een balletje slaan, maar dat hoeft niet altijd. Tennis kun je namelijk goed gemengd spelen tegen een loper. Dat laten ze al zien bij de Hoofddorpse vereniging TV Arnolduspark.

TV Arnolduspark heeft sinds enige tijd een grote groep rolstoeltennissers bij de vereniging. Deze veertig rolstoeltennissers speelden eerst altijd apart op een ander tennispark vanuit de Stichting Rolstoeltennis Badhoevedorp. "Voor de zomer zochten ze nog een plek om lekker door te kunnen tennissen. Toen hebben wij gezegd: dat kan bij ons", zegt clubmanager Jerome Könst.

De tennisvereniging doet er nu alles aan om de rollers geen apart groepje binnen de vereniging te laten zijn. Bij TV Arnolduspark is iedereen, dus jij ook! "De vereniging is één en daar horen rollers ook bij."

Als je bij TV Arnolduspark binnenkomt zal je merken dat je op verschillende manieren met iedereen mee kunt doen. Zo kun je daar sinds vorig seizoen ook in een dubbelcompetitie voor beginners spelen. Het leuke daaraan is dat je met een teamgenoot speelt tegen tennissers die lopen. "De rollers vonden dat natuurlijk super gaaf om aan mee te doen, omdat ze dan ook niet meer als apart groepje worden gezien. Ze waren meteen enthousiast!"

De rolstoeltennissers geven ook clinics om aan iedereen te laten zien hoe het is om in een rolstoel te tennissen. Daardoor kregen andere leden ook meer interesse in rolstoeltennis en kwamen ze er ook meer over te weten. Jerome merkt namelijk dat veel leden niet weten dat rollers tegen lopers kunnen tennissen. "We willen dat je niet meer alleen vier rolstoeltennissers op een baan hebt, maar ook bijvoorbeeld twee rollers tegen twee lopers. Als we een recreatief toernooi organiseren, dan moeten de rollers daar ook gewoon aan mee kunnen doen."

Bij TV Arnolduspark laten ze zo binnen de club het rolstoeltennis bekender maken. "Maar ook buiten de club. We willen laten zien dat tennis een geschikte sport is als je een beperking hebt. Iedereen kan tennissen!"

Ben je op zoek naar een tennisvereniging zoals TV Arnolduspark? Ook bij jou in de buurt kun je een proefles nemen om te kijken of rolstoeltennis iets voor jou is. Kijk hier naar het aanbod.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: