Direct door naar content
Multitalent Jernilius Martina (6) droomt ervan beroemd te zijn afbeelding nieuwsbericht

Multitalent Jernilius Martina (6) droomt ervan beroemd te zijn

10 oktober 2018

Jernilius Martina heeft een droom: beroemd worden. Hoe, dat maakt hem niet uit. Met zijn nominatie voor Uniek Sporttalent van het Jaar verwierf de pas 6-jarige Jernilius in de regio Nijmegen en zelfs daarbuiten al enige bekendheid. En met zijn talent voor sport lijkt het een kwestie van tijd voordat heel Nederland hem kent.

Jernilius is een actief racerunner, zwemmer en rolstoeltennisser. Hij werd geboren met een verkort been, waardoor hij voor een van zijn passies, tennis, gebonden is aan een rolstoel.

Het begon allemaal in mei met een rolstoeltennis clinic van de Esther Vergeer Foundation. Jernilius bleek talent te hebben en sloot zich aan bij het rolstoeltennis team van T.V. Rapiditas in Nijmegen. “Ik had snel in de gaten dat hij een bijzondere jongen is. Hij heeft gevoel voor rolstoeltennis, is breed onderlegd en zijn motoriek is goed. Jernilius krijgt een fonkeling in zijn ogen als hij tennist. Hij is een inspiratie voor iedereen bij de vereniging”, zegt zijn trainster Mirella ter Horst.

Jernilius heeft het niet altijd makkelijk. Op school wordt hij gepest en tijdens de gymles heeft hij moeite de andere jongens bij te houden. Maar sinds Jernilius tennist is zijn zelfvertrouwen zowel op als naast de baan gegroeid. Ook zijn z’n zelfstandigheid en zelfredzaamheid verbeterd. Daarnaast heeft Jernilius meer respect gekregen van anderen en leert hij steeds beter omgaan met het gepest. “Het is een doorzetter en hij gaat ervoor”, zegt zijn moeder.

Jernilius wil anderen stimuleren ook te gaan sporten en geeft zelf het goede voorbeeld. Hij vindt alle sporten die hij beoefent leuk. Racerunning is goed voor de spieren in zijn benen, tennis voor de spieren in zijn armen en met zwemmen traint hij zijn hele lichaam. Jernilius heeft zich ten doel gesteld al zijn zwemdiploma’s te halen en hij wil nog lang blijven rolstoeltennissen. Maar zijn allergrootste doel is dat alle mensen weten wie Jernilius Martina is.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: