Direct door naar content
Bij het eerste team van de Keistadrollers spat het enthousiasme eraf afbeelding nieuwsbericht

Bij het eerste team van de Keistadrollers spat het enthousiasme eraf

10 oktober 2018

Ze waren er de afgelopen jaren al een aantal keer dicht bij en afgelopen seizoen lukte het eindelijk: het eerste team van de GSVA Keistadrollers promoveerde naar de 1e klasse. Mede dankzij deze uitstekende prestatie is het team genomineerd voor de verkiezing Uniek Sporttalent 2018.

De GSVA Keistadrollers is een hockeyvereniging voor volwassenen en jongeren die in een (elektrische) rolstoel zitten. Er wordt al vele jaren e(lektrisch rolstoel)hockey gespeeld bij de club. De Keistadrollers telt momenteel drie teams. Alle drie de ploegen kwamen het afgelopen seizoen uit in de 2e klasse Regio oost. Maar voor De Keistadrollers 1 telde er maar één ding: promotie bewerkstelligen.

Het team strijdt al een aantal jaar voor promotie, maar kwam telkens net tekort. Het afgelopen seizoen viel alles op z’n plek. “Ze hebben er hard voor gestreden en de inzet is beloond met promotie. Op karakter en teamspirit is het team bovenaan geëindigd in de competitie”, zegt voorzitter Fred van den Broek.

Volgens de voorzitter van De Keistadrollers is het succes vooral te danken aan de instelling van de spelers. “Ze trainen wekelijks in sporthal Rustenburg in Amersfoort en verzaken nooit. Als ze maar half konden, waren ze er toch helemaal. Het team is enorm gedreven.”

Nu wacht De Keistadrollers een nieuwe uitdaging in de 1e klasse. Het wordt waarschijnlijk een moeilijk jaar omdat veel teams over beter materiaal beschikken. De rolstoelen van de meeste concurrenten zijn sneller. Voor de Amersfoortse ploeg is het niet haalbaar nieuwe rolstoelen aan te schaffen, want de kosten bedragen per stoel minimaal 10.000 euro. Desondanks is het eerste doel handhaving en gaat de ploeg daar keihard voor strijden. Het is een mooie, nieuwe uitdaging voor de spelers.

Het eerste team van De Keistadrollers bekleedt een voorbeeldfunctie binnen de vereniging. Ze stimuleren nieuwkomers en maken hen wegwijs. Het toont het karakter van de ploeg, zo zegt Fred. “Ze zijn heel close met elkaar en enorm fanatiek tijdens trainingen en wedstrijden. Het enthousiasme spat ervan af. Ehockey is voor hen ook een uitlaatklep. Het zijn jongvolwassenen met een druk leven, die helemaal opgaan in het sporten. Ze zetten met z’n allen de schouders eronder en daarom is het zo mooi dat ze promotie hebben afgedwongen.”

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: