Direct door naar content
Ontdek nieuwe plekjes met de Ongehinderd-app afbeelding nieuwsbericht

Ontdek nieuwe plekjes met de Ongehinderd-app

26 oktober 2018

Als je in een rolstoel zit kom je letterlijk nogal eens wat drempels tegen. Maar daar moet je je niet door laten tegenhouden om je eigen deur uit te gaan. Met de app en website van Ongehinderd kun je heel eenvoudig nieuwe plekken in Nederland ontdekken die rolstoelvriendelijk zijn.

Ongehinderd.nl is een idee van Gerard de Nooij, die op zijn 23ste door een motorongeluk een dwarslaesie opliep. Vanaf dat moment moest hij in het dagelijks leven gebruik gaan maken van een rolstoel. Hij merkte direct dat het leven in een rolstoel niet bepaald ongehinderd gaat. Dat inspireerde hem om een app en website te maken om toegankelijke locaties te laten zien.

Het idee van Ongehinderd.nl is simpel: in opdracht van een gemeente bekijkt een keuringsteam hoe makkelijk het is om in je rolstoel bij restaurants, hotels bibliotheken, musea en andere publieke locaties binnen te komen. Op de website en in de app kun je vervolgens een compleet overzicht bekijken van die gemeente met een beoordeling erbij.

Amersfoort heeft bijvoorbeeld een 8,1 als beoordeling gekregen. Als je dan doorklikt krijg je een heel overzicht van hotels, restaurants, parkeerplekken, theaters en zelfs toiletten waar jij terecht kunt met je rolstoel. Wil je nog tips van een local krijgen? Dat kan ook, want de app heeft ook een 'meet the local'-optie.

Het leuke aan Ongehinderd is: je kunt zelf meedoen aan het beoordelen van de locaties. Zo kun je anderen ook helpen bij het vinden van nieuwe plekken waar je drempelloos heen kunt.

In de app vind je trouwens ook sportaccommodaties, maar dat zijn vooral sporthallen en zwembaden. Als je echt op zoek bent naar een sportlocatie bij jou in de buurt kun je natuurlijk via Uniek Sporten zoeken. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: