Direct door naar content
Lekker ouderwets stoepranden vanuit je rolstoel!  afbeelding nieuwsbericht

Lekker ouderwets stoepranden vanuit je rolstoel! 

01 november 2018

Ken jij het spelletje stoepranden? Misschien speelden je ouders dat vroeger wel op straat door een bal tegen de stoeprand te gooien. In veel wijken is de stoeprand verdwenen of is het door te druk verkeer onveilig om op straat te spelen. Daar is iets op gevonden: een plastic stoeprand! Het leuke is: in een rolstoel kun je dit spelletje gewoon meedoen.

Stoepranden is eigenlijk een eeuwenoud spel, maar sinds kort is het helemaal terug. Het is zelfs zo populair dat er al een NK Stoepranden is georganiseerd in Rotterdam. Het idee van het spelletje is simpel: je gaat tegenover elkaar staan en probeert de bal precies op de stoep tegenover je te raken, zodat de bal terugkaatst. Komt de bal terug dan heb je een punt. 

Vroeger kon je alleen stoepranden op straat, maar door een slimme uitvinding kun je ook op een grasveldje, een pleintje of binnen de bal laten kaatsen. Een kunststof bakje met een opstaand randje, ook wel 'kerby' genoemd, is genoeg om lekker te kunnen stoepranden met je vriendjes. Door die plastic stoeprand kun je het spel ook heel goed in een zaal of andere rolstoelvriendelijke plek spelen. 

Stoepranden is dus een perfecte activiteit voor als je in een rolstoel zit. Met je rolstoel kun je het bakje een beetje tegenhouden zodat die niet naar achter schuift als de bal kaatst. Maar dat zou niet nodig moeten zijn, want de 'kerby' heeft al een anti-sliplaagje om schuiven te voorkomen. 

Kun jij door een visuele beperking minder goed zien? Dan kun jij nu ook met stoepranden meedoen omdat het plastic stoeprandje een lekker fel kleurtje heeft.

Kijk hier hoe het stoepranden in een rolstoel er op de Mytilschool De Brug in Rotterdam uitziet.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: