Direct door naar content
"Dankzij Uniek Sporten Uitleen is Viktoria geen klein duimpje in haar rolstoel" afbeelding nieuwsbericht

"Dankzij Uniek Sporten Uitleen is Viktoria geen klein duimpje in haar rolstoel"

16 november 2018

Een kleine rolstoel vinden voor een kind, kan een grote uitdaging zijn. Minus Heuzeveldt weet er alles van. Voor zijn dochter Viktoria (7) heeft hij lang gezocht naar een kleiner maatje, zodat ze lekker kan tennissen. Een huurstoel van Uniek Sporten Uitleen bood uitkomst.

Viktoria is met tennis begonnen via de Esther Vergeer Foundation, die voor haar ook een rolstoel verzorgde. "Dat is een uniforme rolstoel, maar mijn dochter is nogal klein. Die stoel was dus te groot voor haar", vertelt de vader van Viktoria. Een lange zoektocht naar beter materiaal volgde. Dat had hij er zeker voor over, want zoals elke ouder wil hij het beste voor zijn dochter. "Viktoria heeft een tweelingbroer die alles kan kiezen wat hij wil. Mijn dochter wil ook ergens bij horen: zij wil ook gezelligheid in een sportieve activiteit."

Uiteindelijk kwam hij in zijn zoektocht bij Uniek Sporten Uitleen uit. "Daar kon ik een kleinere maat stoel huren voor Viktoria. Waarschijnlijk is er geen kleinere maat." Heuzeveldt is daar wel verbaasd over. "Naarmate je ouder dan 10 bent, wordt het makkelijker. Onder die leeftijd is het lastig en als je ook nog aan de onderkant van de maat zit dan heb je snel dat materiaal niet past. Ik ben daarom heel erg blij dat ik via Uniek Sporten Uitleen iets gevonden heb voor Viktoria. Anders had ze er misschien geen zin meer in gehad."

De vader van Viktoria is vooral blij dat hij geen kostbare nieuwe stoel heeft hoeven kopen. "Ze kan dit nu proberen in deze kleinere stoel. Het leukste was dat de stoel persoonlijk thuisgebracht werd door iemand die ook een beperking heeft. Hij wist er alles van en heeft samen met mijn dochter gekeken hoe de stoel past." Zelf merkt ze het verschil misschien niet zo, denkt haar vader. "Maar ze voelt wel dat ze geen klein duimpje in haar rolstoel is."

Dat het vinden van een kleine rolstoel lastig is, heeft Minus Heuzeveldt aan het denken gezet. "Ik denk er aan om zelf een kleine kinderrolstoel te gaan ontwikkelen. Een stoel waar kleine kinderen in passen en waar ze trots op zijn dat ze er in sporten."

Uniek Sporten Uitleen zit momenteel in een deel van Nederland. In deze gebieden kun je via de website in contact komen. Zij kunnen er zelfs voor zorgen dat het materiaal op de gewenste plaats wordt afgeleverd. Uniek Sporten Uitleen is aan het uitbreiden dus wie weet zitten ze binnenkort ook bij jou in de buurt!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: