Direct door naar content
PSV presenteert als eerste profclub een amputatievoetbalteam afbeelding nieuwsbericht

PSV presenteert als eerste profclub een amputatievoetbalteam

18 januari 2019

Wie droomt er nu niet om bij een grote voetbalclub te voetballen? Bij PSV kan dat sinds afgelopen week ook werkelijkheid worden als je een been of een arm mist. De Eindhovense Eredivisieclub presenteerde namelijk als eerste Nederlandse club een amputatievoetbalteam. Iedereen van jong tot oud is daar welkom.

Amputatievoetbal is in Nederland nog een kleine sport, maar daar wil PSV verandering in brengen. Maar wat is amputatievoetbal dan? Deze vorm van voetbal is voor iedereen die door een amputatie of aangeboren afwijking een been of een arm mist. Tijdens het voetballen gebruik je geen protheses, maar krukken om op te lopen.

Op krukken kun je ook heel hard tegen een bal trappen. Voor de camera van Omroep Brabant laat Francis (24) zien dat zelfs een sliding geen probleem is voor hem. Hij is helemaal uit Assen gekomen om bij PSV in Eindhoven te spelen. In 2006 had hij botkanker, waardoor zijn onderbeen tot net boven de knie moest worden geamputeerd. “Ik ben fan van PSV en nu mag ik zelf voor PSV spelen. Dat is heel erg mooi natuurlijk!”

In voetballanden als Engeland is het amputatievoetbal veel groter en hebben clubs als Manchester City ook een team voor spelers die een arm of been missen. In het shirt van PSV hopen de jongens daarom ook dat ze binnenkort internationale wedstrijden in bijvoorbeeld de Europa League kunnen gaan spelen. Dan moet er eerst nog veel getraind worden.

Dat doet het team nu elke woensdagavond van 18.00 uur tot 19.30 uur op het veld van de PSV Foundation (Partituurlaan 100, Eindhoven). Bij die training is iedereen van jong tot oud welkom. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: