Direct door naar content
Sportvervoer: steeds meer oplossingen!  afbeelding nieuwsbericht

Sportvervoer: steeds meer oplossingen!

04 februari 2019

Hoe kom jij op je training of bij een wedstrijd? Voor veel sporters met een beperking is het vervoer naar een sportlocatie vaak nog ingewikkeld. Daardoor kun je als je bijvoorbeeld in een rolstoel zit niet even gaan sporten. Het goede nieuws is dat er steeds meer initiatieven en regelingen komen voor vervoer.

Het vervoer naar je sportavondje kan best een uitdaging zijn. Zeker omdat het sportaanbod voor jou niet altijd dichtbij is. Je moet nu eenmaal wat langere afstanden afleggen om bij een zwembad, fitnesscentrum of sporthal te komen waar ze voor jou een leuke training kunnen bieden.

Uit een onderzoek is gebleken dat het grootste deel van de sporters met een beperking met een regiotaxi naar de sport gaat. Een andere grote groep wordt gebracht en gehaald door familie of kennissen. Maar er zijn ook sporters met een beperking die zelfstandig naar hun sport komen.

Het vervoer naar de sport wordt in het onderzoek ook vaak als reden genoemd om niet te gaan sporten. Zo zegt een sporter: “Ik zit in een rolstoel en ben afhankelijk van anderen voor mijn vervoer of van het regiovervoer. Ik moet altijd van te voren een taxi reserveren en heb de kans dat ik lang onderweg ben. En dat kan ik niet aan als ik gesport heb want dan ben ik moe en is mijn energie op.”

Dat is toch zonde, want sporten is juist zo goed voor je. Gelukkig ontstaan steeds meer initiatieven en regelingen voor sporters met een beperking. Er zijn regelingen speciaal voor als je met je team naar een wedstrijd wil en in bepaalde regio’s kun je ook zelf een bus huren. We hebben een groot aantal oplossingen voor jou op een rij gezet.

Bron onderzoek.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: