Direct door naar content
Kinderen krijgen tennisles van Esther Vergeer afbeelding nieuwsbericht

Kinderen krijgen tennisles van Esther Vergeer

14 februari 2019

Deze week wordt in Rotterdam Ahoy het ABN AMRO World Tennis Tournament gehouden. Behalve een toernooi voor tennissers als Robin Haase staat deze week tijdens het Wheelchair Tournament ook de wereldtop in het rolstoeltennis op de baan. Esther Vergeer is daar de trotse toernooidirecteur van. 

Esther Vergeer had het deze week maar druk in Ahoy. Ze is als toernooidirecteur niet alleen betrokken bij de loting en het verloop van het toernooi. Tussen de wedstrijden geeft ze ook nog allerlei clinics rolstoeltennis. Vooral op woensdag, op Kids Day, was ze daar druk mee. Kinderen met een en zonder beperking kregen zo de kans te ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten en met een tennisracket een bal weg te slaan. 

Ontdekken
Ze doet dat graag, want sport heeft veel voor haar betekent. Op haar achtste raakte ze verlamd en kwam ze in een rolstoel terecht. “Door sport heb ik mezelf weer kunnen ontdekken. Je hebt net een handicap gekregen dus je moet alles weer opnieuw leren. Het was voor mij ook: hoe word ik weer zelfstandig. Wat kan ik allemaal? Hoe kan ik die lat hoger leggen? Waar heb ik hulp bij nodig en wat kan ik vooral zelf?”, vertelt ze in een interview met RTV Rijnmond. 

Plezier
Omdat zij veel aan sport heeft gehad heeft ze nog tijdens haar carrière een eigen foundation opgericht om kinderen op te weg helpen met rolstoeltennis. “Ik vind dat heel mooi om te zien. Vooral het plezier bij die kinderen en dat het ook blijkbaar werkt.”

Bekijk hier het hele interview met Esther:

Je kunt de rolstoeltennistop nog tot zondag in actie zien in Ahoy. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: