Direct door naar content
Slaap: de opruimer van je lichaam afbeelding nieuwsbericht

Slaap: de opruimer van je lichaam

27 februari 2019

Slapen is niet alleen een fijne bezigheid, het is ook erg belangrijk voor je lichaam. Tijdens je slaap herstel je namelijk van al je activiteiten van de afgelopen dag. Zeker als je sport is voldoende slaap belangrijk om helemaal op te laden en weer te kunnen presteren de volgende dag. 

Slaap wordt ook wel de opruimer van je lichaam genoemd. Terwijl jij lekker in dromenland bent, zijn in jouw lichaam namelijk allerlei processen bezig om je lichaam te laten herstellen. Je spieren kunnen zo ook even bijkomen van de krachtoefeningen die je bijvoorbeeld in de sportschool hebt gedaan. 

Spijsvertering
Tijdens je nachtrust wordt in je lichaam ook letterlijk opgeruimd, want je darmen zijn dan bij een normale spijsvertering ook flink bezig. Dat zorgt ervoor dat wat je overdag hebt gegeten ook wordt verteerd. Om het niet te druk te maken voor je darmen wordt geadviseerd om ’s avonds laat niet te veel meer te eten. 

Fitter
Misschien nog wel belangrijker zijn je hersenen, want die krijgen na een dag vol prikkels ook de kans even in de uit-stand te gaan. Daardoor kun je er de volgende dag fris en fruitig tegenaan! 

Betere prestaties
Wetenschappers hebben al heel veel onderzoek gedaan naar de invloed van slaap op sportprestaties, want die is er zeker. Sporters met een slaaptekort hebben namelijk een trager reactievermogen en ook het uithoudingsvermogen is lager. Wil je scherp zijn in een training of wedstrijd? Zorg dan dus dat je voldoende slaapuren maakt!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: