Direct door naar content
Herken jij deze rolstoelstruggles bij het sporten? afbeelding nieuwsbericht

Herken jij deze rolstoelstruggles bij het sporten?

07 maart 2019

Rolstoeltennis, rolstoelbasketbal of rolstoeldansen. Het zijn allemaal sporten die je in je rolstoel kunt beoefenen. Maar dat wil nog niet zeggen dat sporten met een rolstoel altijd even makkelijk is. Herken jij deze rolstoelstruggles?

Skills nodig om ergens te komen 
Sporten doe je veelal bij een sportvereniging, maar daar begint de eerste struggle eigenlijk al: je moet er eerst nog komen. Drempels, hobbels, op- en afritten of stoepranden: ze zijn soms lastig begaanbaar en dat vergt skills om überhaupt bij je sportclub te komen. 

Wist jij trouwens dat sportaccommodaties daarom moeten voldoen aan verschillende eisen? Een lijst van goedgekeurde accommodaties kun je hier vinden. Daar kun je zelf ook jouw zwembad of sportschool beoordelen. 

Vervoer 
Als je vereniging niet dichtbij huis is, moet je eigen vervoer regelen om bij de sportaccommodatie te kunnen komen. Lastig, als er niemand in de buurt is die kan helpen. Toch hoeft het niet altijd problemen op te leveren. Er zijn namelijk verschillende vervoersopties waar je gebruik van kunt maken. Meer daarover kun je hier vinden.

Parkeerplaatsen
Ben je eindelijk bij je vereniging, is de invalideparkeerplaats bezet! En je raadt het al… gewoon door iemand die lekker dichtbij wilde staan! 

 

Kiekeboe achter de kassa 

Hup, sportschool of het zwembad in en knallen maar! Maar…. waar is de caissière nou gebleven? Oh, weer zo’n kassa die een tikkeltje hoger is dan je rolstoel. Irritant! 

Invalidentoilet
Een andere struggle is het (vinden van) een invalidentoilet. Want waar is hij eigenlijk? En beter nog: is hij een beetje schoongemaakt? Is hij ruim genoeg voor je rolstoel en is er wc-papier? 

Een nat zitje 
Als je gaat zwemmen moet je natuurlijk al enorm opletten op alles wat je doet. Voor je het weet is het zitje van je rolstoel drijfnat en glijd je uit. Oppassen dus! En zorg dus voor extra handdoek. 

Sportcafé 
Na het sporten even borrelen met je maatjes? Top idee! Alleen…. Waarom is die bar zo hoog? Nu moet je de hele tijd omhoogkijken om je vrienden, die op de barkruk zitten, te kunnen zien! En dan hebben we het nog niet eens over alle stoelen die je (bijna) omver rijdt op weg naar de bar… 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: