Direct door naar content
Samen sporten is leuker dan alleen! afbeelding nieuwsbericht

Samen sporten is leuker dan alleen!

12 maart 2019

Wil je eigenlijk al maandenlang beginnen met sporten maar komt het er maar niet van? Vertik je het om de deur uit te gaan als het regent of lukt het je simpelweg niet om de stap naar de sportschool of de sportvereniging te zetten? Dan zou het een idee kunnen zijn om samen met een vriend of vriendin te gaan trainen. Waarom? Wij geven je vijf redenen!

1. Meer motivatie
Je sportvriend(in) is jouw steun en toeverlaat. Als jij even geen zin hebt, zorgt hij of zij ervoor dat je doorzet. Samen staan jullie sterk(er) en hebben jullie bovendien ook meer motivatie. Want als hij of zij een PR neerzet of iets nieuws kan, dan wil jij dat toch ook? 

2. Meer plezier en bijkletsen
Samen sporten zorgt voor meer plezier. Je kunt samen lachen als het even tegenzit of elkaar juist keihard aanmoedigen. Met zijn tweeën (of in een groepje) kun je workouts bedenken waar je enthousiast van wordt. Bovendien kun je tussendoor ook nog even bijkletsen met je vriend(in). Een flinke dosis plezier is dus gegarandeerd! 

3. Samen een groepsles volgen
Wil je eigenlijk graag eens meedoen aan een groepsles of aan een training van een teamsport? Doe dat dan samen met een vriend of vriendin! Zo ben je niet de enige 'newbie' in een bestaande groep en kun je je aan elkaar optrekken. En als het misloopt kunnen jullie er achteraf in ieder geval samen om lachen.. ;-)

4. Minder stress
Samen of in een groep sporten zorgt ervoor dat je emotionele welzijn en je stressniveau verbetert. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat je stressniveau met een kwart verlaagt als je samen traint. Even je hoofd leegmaken geldt dus vooral als je met je vrienden sport! Fijn, toch? 

5. Een stok achter de deur 
Als je samen afspreekt om te gaan sporten, moet je eigenlijk wel gaan. Je kunt het niet maken om je vriend of vriendin te laten zitten. Kortom: er is altijd sprake van een stok achter de deur. Gewoon gaan dus!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: