Direct door naar content
Wat kan een sportconsulent voor mij betekenen?  afbeelding nieuwsbericht

Wat kan een sportconsulent voor mij betekenen?

17 maart 2019

Heb jij al eens van de sportconsulent gehoord binnen ziekenhuizen of revalidatiecentra? Van deze adviseur kun je goed gebruikmaken, want hij of zij kan jou helpen bij het vinden van een sport die bij jouw beperking past. De sportconsulent brengt jou graag in beweging!

Deze sport- en beweegconsulent vind je bij een van de 18 sportloketten gevestigd in een ziekenhuis of revalidatiecentrum. Dat is voor jou na een ongeluk, ziekte, of operatie ook vaak al de plek waar je begint met het leren kennen van je veranderde lichaam. Sport en beweging kan bij die zoektocht heel erg zinvol zijn. Dan kom je er bijvoorbeeld achter dat je in een rolstoel heel goed kunt tafeltennissen. 

Kijken naar mogelijkheden
Die ontdekkingstocht hoef je niet in je eentje te maken. Daar komt dus de sportconsulent om de hoek kijken. Hij weet precies wat wel en niet kan met jouw beperking. Tijdens een eerste gesprek komen onder andere je wensen, motivatie, sport- en beweegverleden, thuissituatie, vervoersmogelijkheden en hulpmiddelen aan bod. Op die manier kun je samen kijken wat jouw mogelijkheden zijn voor een actievere leefstijl. 

Krachtoefeningen voor thuis
Dat hoeft niet altijd in ingewikkelde sporten te zitten. Je kan namelijk thuis ook al veel doen met bijvoorbeeld krachtoefeningen voor je armen of benen of door de trap te nemen, als je dat kunt. Met 30 minuten beweging per dag kun je al veel winst halen. 

Contact houden
Na dat eerste gesprek zal de sport- en beweegconsulent nog een aantal keer contact met je opnemen om te kijken hoe het gaat. De consulent begeleidt en ondersteunt je graag bij het ontwikkelen en behouden van een sportieve en actieve leefstijl. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: