Direct door naar content
Actief ontspannen met yoga  afbeelding nieuwsbericht

Actief ontspannen met yoga

09 april 2019

Een beetje ontspannen maar ondertussen ook bewegen? Dan ben je bij Yoga aan het perfecte adres. Bij Yoga draait alles namelijk om de verbinding tussen lichaam en geest. Het wordt ook wel gezien als een manier van ontspannen en gezond blijven.

Wie aan yoga denkt, denkt waarschijnlijk vooral aan allerlei moeilijke houdingen en extreme lenigheid. Maar wees gerust: dat is echt niet altijd van belang. En bovendien valt alles te leren. 

Je kan steeds meer!
Door yoga leer je vooral te luisteren naar je eigen lichaam. De sport is daarom niet prestatiegericht. Sterker nog: het draait vooral om jou en wat jij kunt! Langzaam maar zeker zul je merken dat je steeds meer oefeningen kunt uitvoeren en dat je soepeler wordt. En wie wil dat nou niet? 

Beter doorbloeding
Alle houdingen in de yogales hebben als doel de organen, klieren, gewrichten, het zenuwstelsel, de bloedvaten en het evenwicht beter te laten functioneren. Tijdens de oefeningen rek, strek en span je je spieren. Dat zorgt voor een betere doorbloeding van het hele lichaam. 

Combineren
Tijdens een yogales krijgt het lichaam de kans om te ontspannen, herstellen en weer op te laden. Je zult je al gauw fitter en soepeler voelen. Wat dat betreft is yoga een welkome aanvulling op je huidige trainingsschema: wellicht kun je een wekelijkse yogales combineren met een andere sport. 

Bij jou in de buurt?
Yoga is voor iedereen toegankelijk. Bij stoel-yoga in Den Haag kun je zelfs meedoen vanuit je rolstoel. Kortom: over alles is nagedacht. Probeer het eens uit en ontdek of het iets voor jou is! Op zoek naar een Yoga-studio bij jou in de buurt? Bekijk dan hier het aanbod. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: