Direct door naar content
De vijf beste mindfulness-apps op een rijtje  afbeelding nieuwsbericht

De vijf beste mindfulness-apps op een rijtje

13 april 2019

Onlangs schreven we al over mindfulness en de voordelen ervan. Toch is het soms nog best lastig om de beste keuzes voor een ‘mindful’ leven te maken. Deze apps helpen je daar een handje bij. 

Buddhify
Deze app is ontwikkeld voor mensen die nieuwsgierig zijn naar meditatie maar niet weten waar ze moeten beginnen. Je hebt de keuze uit een groot aantal situaties en per situatie kun je een bijbehorende meditatie uitkiezen. Of je nu probeert te slapen, gaat sporten of in het park zit: overal kan de app je helpen aan net wat meer rust. De app biedt bovendien de mogelijkheid om je voortgang bij te houden. 

Stop, breathe & think
De makkelijkste app voor beginners! Je leert de basis van meditatie en kunt vervolgens kiezen uit vijftien verschillende meditatievormen die allemaal een eigen onderwerp behandelen. Van niet-oordelen en acceptatie tot gelijkmoedigheid. De app vraagt naar je stemming, waarna je een keuze van drie meditaties krijgt. 

Headspace 
Deze app wordt aangeboden door Andy Puddicombe, een voormalig Tibetaanse monnik. Hij pleit ervoor om elke dag tien minuten te mediteren. Headspace is daarom ook gericht op meditaties van tien minuten. 

Smiling Mind
Ha, mindfulness apps zijn er niet alleen voor volwassenen! De app Smiling Mind is speciaal ontwikkeld voor kinderen en jongvolwassenen. Je kunt kiezen uit vier leeftijdscategorieën: 7-11 jaar, 12-15 jaar, 16-22 jaar en (jong)volwassenen. De meditaties zijn duidelijk en de app geeft na afloop feedback over het bereikte resultaat. De enige voorwaarde voor de gebruiker is dat hij of zij de Engelse taal moet kunnen verstaan. 

Mindwave 2
Deze app is meer een hulpje dan een echte meditatietrainer. De applicatie maakt expliciet gebruik van geluid om het lichaam en de geest tot rust te brengen. De app is gevuld met een lijst vol isoschrone tonen: geluiden die in staat zijn om je hersenactiviteit te beïnvloeden. De app heeft voor elke stemming en staat een aparte toon paraat. Zo zijn er beats voor geluk, slaap, gewichtsverlies, tegen migraine of tegen depressie. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: