Direct door naar content
Ga aan de slag met een online zwemtrainer afbeelding nieuwsbericht

Ga aan de slag met een online zwemtrainer

25 april 2019

Ben jij een echte banenzwemmer en wil je graag beter worden? Dan kun je nu ook via een online zwemtrainer aan je zwemtechniek werken. Je doet alles op je eigen tempo en op het moment dat het jou uitkomt. Het zwembad bij jou in de buurt moet natuurlijk wel open zijn. 

Steeds meer mensen gaan voor zichzelf een uurtje baantjes zwemmen. Dat is ook een lekkere activiteit, want met een uurtje zwemmen train je al je spieren. Als je al vaker gezwommen hebt, dan zul je merken dat het een hele technische sport is. Als je die techniek beter onder de knie hebt gaat het steeds makkelijker en ben je ook niet na elk baantje buiten adem. 

30 programma’s
Je kan nu ook zelf aan je zwemtechniek werken met de online zwemtrainer van de KNZB: mijnzwemcoach.nl. Deze app is geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar en het is ook voor alle zwemniveaus. Je kunt daarom ook kiezen uit meerdere niveaus. Als je een niveau hebt gekozen kun je kiezen uit 30 programma’s die weer uit 6 tot 12 trainingen bestaan. Je bepaalt zelf wanneer je de training doet, zodat het altijd in je planning past. Tip: kies wel een vaste dag, want dan sla je nooit een training over!

Keuze uit ale slagen
Elke training is opgebouwd volgens een vast principe met inzwemmen om warm te worden dan twee blokken techniek en conditie en je sluit af met uitzwemmen. Je kunt ook nog kiezen welke slag je wil doen: borstcrawl, schoolslag rugcrawl of vlinderslag. Als je liever in het open water wil zwemmen dan kun je daar ook een apart programma voor volgen. Thuis kun je ook allerlei techniekvideo’s bekijken om extra tips te krijgen. 

Cursus in een groepje
Wil je meer aandacht van een trainer dan kun je via Mijnzwemcoach ook meedoen aan cursussen in een groepje. Dan krijg je direct allerlei tips van de zwemtrainer over je zwemslag. 

Weet je nu al dat je liever gezellig in een groep wil zwemmen? Dan kun je natuurlijk ook bij een zwemvereniging bij jou in de buurt aansluiten. Bekijk hier het aanbod. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: