Direct door naar content
Beperking of niet: iedereen kan Crossfitten afbeelding nieuwsbericht

Beperking of niet: iedereen kan Crossfitten

18 april 2019

Misschien heb je het wel eens voorbij zien komen via social media. Sporters die smijten met gewichten of die druk in de weer zijn aan het pull-up rek. Het is allemaal onderdeel van en nieuwe sporthype: CrossFit. Als je op zoek bent naar een uitdaging en houdt van intensieve, zware trainingen, dan is deze sport echt iets voor jou.

CrossFit is namelijk een trainingsmethode waar veel verschillende oefeningen met een hoge intensiteit worden uitgevoerd. Naast krachttraining zijn atletiek en gymnastiek ook een groot onderdeel van de oefeningen. Zo doe je bijvoorbeeld squats, maar maak je ook handstanden, pull-ups of roei je een eind weg op de roeimachine.

CrossFit box
De sport is voor iedereen, want de trainingen kun je op je eigen niveau uitvoeren. Beperking of niet: je kunt altijd eens een kijkje nemen in een CrossFit box (zoals een trainingslocatie ook wel wordt genoemd) bij jou in de buurt.

Voor iedereen
Kun je door je beperking bijvoorbeeld niet rennen, dan is roeien of fietsen een optie. Zijn zware gewichten lastig? Dan kun je altijd een training uitvoeren met minder gewicht. Wat dat betreft is de sport voor iedereen interessant. 

Speciaal voor jou
In Almere is er zelfs een CrossFit-trainingsplek speciaal voor mensen met een beperking. Tough Ground is de eerste toegankelijke sportschool voor mensen die ondanks hun beperking willen sporten. Ook bij Unscared CrossFit in Utrecht hebben ze zich gespecialiseerd in het trainen van mensen met een beperking. 

Zijn die twee plaatsen niet in de buurt van jouw woonplaats? Zoek dan via Google eens naar een trainingslocatie in de buurt van jouw woonplaats. Of kijk in onze sportzoeker voor aanbod bij jou in de buurt. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: