Direct door naar content
Levi (7) kan zelfstandig zitten met een pak afbeelding nieuwsbericht

Levi (7) kan zelfstandig zitten met een pak

04 mei 2019

Levi (7) uit Purmerend is geboren met een hersenbeschadiging waardoor hij meervoudig beperkt is. Hij zit in een rolstoel omdat hij niet de volledige controle over zijn spieren heeft. Zijn ouders hebben nu een Zweedse uitvinding ontdekt die iets bijzonders met Levi doet: het pak met elektroden geeft hem kleine stroomstootjes waardoor hij zijn spieren kan ontspannen of juist activeren. 

Dat klinkt misschien een beetje eng, maar dat is het niet. Het Mollii Pak, zoals de uitvinding heet, geeft met 58 elektroden hele zwakke stroomstootjes af. Daardoor kan Levi zijn kleine lijfje weer voorzichtig bewegen. 

Ontspannen
Zijn moeder had het pak voor het eerst op Facebook gezien, vertelt ze in een item van NH Nieuws. “Ik zag een kindje dat met het Mollii Pak aan het oefenen was. Ik ben toen zelf onderzoek gaan doen of ik dat niet ook voor Levi voor elkaar kon krijgen.” Ze kwam toen bij de Stichting de Roode Draak in Biddinghuizen uit. “Die eerste keer was echt wonderbaarlijk.  We vroegen op een gegeven moment aan Levi of hij zijn arm naar beneden kon doen en dat deed hij. Het ontspande gewoon, hij zat recht en hij probeerde zijn hoofd recht te houden.”

Therapie
Voor Levi die twee maanden te vroeg is geboren is dit pak natuurlijk een hele mooie uitvinding. Door het pak gecombineerd met therapie zou hij in de toekomst zelfstandig kunnen leren zitten. 

Crowdfunding
Het enige probleem is nog dat het pak erg duur is en de zorgverzekering vergoedt het nog niet. Daarom is de tante van Levi een crowdfundactie gestart om geld in te zamelen. Die actie loopt zo goed dat ze nu ook door willen gaan om andere kinderen ook te helpen. 

Bekijk hier het item van NH Nieuws: 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: