Direct door naar content
Blinde Japanner zeilt Stille Oceaan over afbeelding nieuwsbericht

Blinde Japanner zeilt Stille Oceaan over

07 mei 2019

Voor de Blinde Japanner Mitsuhiro Iwamoto is een droom uitgekomen: het is hem gelukt om samen met een ziende zeiler de Stille Oceaan over te steken. Met zijn Voyage of Inspirationwilde hij vooral laten zien dat alles mogelijk is als mensen samenwerken. 

De 52-jarige Mitsuhiro werd op zijn zestiende volledig blind, maar leerde zichzelf toch hoe hij met zijn beperking kan zeilen. Hij heeft duidelijk veel ervaring en hij heeft ook een goed gevoel voor de wind ontwikkelt. Samen met navigator Doug, een ziende beginnende zeiler, begon hij aan een avontuur. “In deze reis over de Stille Oceaan compenseren we elkaars zwaktes”, schrijven ze op hun website. 

Botsing met walvis
In 2013 deed Mitsuhiro al een poging de overtocht van San Diego naar Fukushima te maken, maar toen kwam hij in botsing met een walvis. De boot zonk en Mitshuriho moest worden gered door het leger. 

Droom
Deze keer lukte het hem wel de reis te voltooien. In twee maanden tijd zeilde de twee mannen 14.000 kilometer. Toen hij aankwam in de haven van Fukushima zei hij dat zijn droom om als eerste blinde zeiler de Stille Oceaan over te steken was uitgekomen. “Ik ben de gelukkigste man op aarde”, zei hij. Met de reis zamelde hij geld in voor onderzoek naar ziektes die net als bij hem blindheid veroorzaken. 

Bron: Nu.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: