Direct door naar content
Jenna  (11) wil de snelste zijn  afbeelding nieuwsbericht

Jenna (11) wil de snelste zijn

03 mei 2019

Keer op keer haar tijden verbeteren in het zwembad. Jenna (11) is er maar druk mee. Toen ze drie maanden oud was ging ze al met haar ouders 'babyzwemmen' en sindsdien is ze niet meer uit het zwemblad te slaan. Het verbeteren van haar tijden is een van de dingen die ze zo leuk vindt aan haar sport. 

Jenna traint drie keer per week in het zwembad en doet daarnaast ook mee aan zwemwedstrijden. Momenteel is ze druk bezig met de voorbereidingen voor de Nederlandse jeugd en junioren kampioenschappen (NJJK), die in juni plaatsvinden in Eindhoven. "Ik vind de schoolslag het leukste. Daar ben ik ook het snelste in", vertelt ze. 

"Haar doel is duidelijk: de Paralympische Spelen van 2024."

Zo snel mogelijk
Voor het NJK heeft ze zich op vijf afstanden weten te plaatsen: de 50 en 100 meter schoolslag, de 50 en 100 meter rugslag en de 200 meter wisselslag. "Het liefste wil ik natuurlijk op het podium eindigen, maar dat wordt wel heel moeilijk. Er doen heel veel zwemmers mee die veel sneller zijn dan ik. Ik wil vooral voor mezelf zo snel mogelijk zwemmen." 

Voor Jenna is het namelijk vooral belangrijk dat ze zich de komende jaren blijft verbeteren. Haar doel is immers duidelijk: ze wil naar de Paralympische Spelen van 2024. "Als ik wat groter ben wil ik nog meer gaan trainen om dat te kunnen bereiken," zegt ze. 

"Jenna werd geboren zonder onderarm, maar ervaart tijdens het zwemmen geen problemen."

Geen problemen
Jenna werd geboren zonder linker onderarm, maar ervaart tijdens het zwemmen vrijwel geen problemen van haar beperking. "Ik ben wel wat langzamer dan anderen omdat ik een kortere arm heb, maar verder gaat het gewoon goed. Soms is het alleen lastig dat de meester al met de uitleg begint terwijl ik nog aan het zwemmen ben. Het duurt bij mij namelijk gewoon wat langer." Voor Jenna is het slechts een kleine 'hobbel' tijdens de training. "Want ik vind het vooral gewoon heel leuk. Waar ik ook ben. Ik ligt het liefste overal in het zwembad", besluit ze.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: