Direct door naar content
Speciaal Voetballers behalen cursus assistent trainer afbeelding nieuwsbericht

Speciaal Voetballers behalen cursus assistent trainer

20 mei 2019

Afgelopen januari vond de kick-off plaats van de cursus assistent trainer speciaal voetbal. Bij N.E.C. hebben voetballers met een verstandelijke beperking van SC Woezik, Beuningse Boys en SC Bemmel, onder leiding van een trainer van de Voetbalacademie, vier maanden lang een cursus gevolgd waarbij ze kennis hebben gemaakt met de basisfacetten van een assistent trainer. 

De behoefte naar deze cursus is vanuit het Speciaal Voetbal Platform regio Nijmegen ontstaan en samen met N.E.C. en Uniek Sporten regio Nijmegen ontwikkeld.“Binnen SC Woezik en Voetbal+ willen wij vanuit deze test zeker mee door gaan bouwen aan nog meer van dit soort opleidingen. Dit om ook te gaan kijken of we deze assistent trainers binnen onze club kunnen gaan inzetten. Hierdoor is de groei voor iemand met een verstandelijke beperking nog meer haalbaar.”, aldus Bas Jansen, trainer bij SC Woezik Voetbal+.

N.E.C. trainer Dennis Arts zegt: “De afgelopen maanden hebben de cursisten ontzettend hun best gedaan, veel geleerd en vooral ook zichzelf overtroffen en grenzen verlegd.” Terecht hebben ze dan ook, onder toeziend oog van ouders, trainers en voorzitters, op woensdag 8 mei 2019 in de Jupiler Lounge van het Goffertstadion het Certificaat assistent trainer Speciaal Voetbal in ontvangst mogen nemen. Speciaal voor deze gelegenheid was Jeffrey Leiwakabessy, oud-speler van N.E.C. en tegenwoordig assistent trainer van het 1e en hoofdtrainer van de o15, aanwezig om de certificaten uit te reiken.

Namens N.E.C. en Uniek Sporten regio Nijmegen: van harte gefeliciteerd en heel veel succes in de toekomst gewenst!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: