Direct door naar content
Sprint, spring en werp met een beperking afbeelding nieuwsbericht

Sprint, spring en werp met een beperking

14 mei 2019

Keihard sprinten, langere afstanden rennen of juist springen en werpen. Het zijn allemaal atletieknummers. Wil jij altijd de snelste zijn of kan je juist supergoed springen of werpen? Dan is het tijd om atletiek eens uit te proberen.

Of je nu in een rolstoel zit, een prothese hebt of juist een visuele of verstandelijke beperking hebt: dat maakt helemaal niet uit. Eigenlijk kun je namelijk altijd aan atletiek doen. Door de verschillende onderdelen in de sport is er altijd wel een onderdeel dat bij je past. De onderdelen bestaan uit lopen (van sprinten op de 100 of 200 meter tot aan een marathon), springen (verspringen, hoogspringen en hink-stap-springen) en werpen (kogel-, discus-, en speerwerpen).

Elk niveau
Atletiek kun je op elk niveau beoefenen: van clubniveau tot aan regionaal- en landelijk niveau of wellicht zelfs internationaal. De sport staat al jarenlang op het Paralympische programma en de afgelopen jaren hebben de Nederlandse atleten diverse medailles weten binnen te slepen.

133 clubs
De Nederlandse atletiekunie heeft een ontzettend groot aantal leden en telt zelfs 133 clubs met een specifiek aanbod voor aangepaste atletiek. Grote kans dus dat er een club bij jou in de buurt bij zit! 

Bij jou in de buurt?
In de sportzoeker kun je op zoek naar een club dicht in de buurt. Houd er overigens rekening mee dat je niet altijd in een speciale groep hoeft mee te trainen. Soms kan je ook perfect meetrainen in een reguliere club. Het is handig om vooraf even contact op te nemen met een club in de buurt om te kijken wat de mogelijkheden zijn. 

Wil je van te voren toch nog even zien wat aangepaste atletiek precies inhoudt? Bekijk dan deze video eens: 

 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: