Direct door naar content

Atletiek met een beperking

Atletiek wordt gezien als de moeder aller sporten en bestaat uit de drie onderdelen: hardlopen, springen en werpen. Bij het element hardlopen kun je kiezen voor de sprintafstanden of de marathon. Springen bestaat uit verspringen, hink-stap springen en hoogspringen. Bij het onderdeel werpen kun je deelnemen aan kogelwerpen, discuswerpen en speerwerpen. Je kunt aan alle onderdelen meedoen maar je kunt ook voor één onderdeel kiezen.

Atletiek kan geschikt zijn voor sporters met een prothese, in een rolstoel, met cerebrale parese, een visuele beperking of een verstandelijke beperking en wordt voor deze groepen ook wel para-atletiek genoemd. Je kunt atletiek op alle niveaus beoefenen. Voor sommige onderdelen kun je gebruik maken van sporthulpmiddelen (prothese, sportrolstoelen, handbike). Kijk hieronder voor alle mogelijkheden om aan atletiek te doen bij jou in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw regio.

VIND UNIEKE SPORTAANBIEDERS VOOR ATLETIEK

Atletiekunie

De Atletiekunie is de overkoepelende organisatie van een groot aantal atletiek- en loopverenigingen in Nederland. De Atletiekunie telt vele leden die een verstandelijke, lichamelijke of visuele handicap hebben of die gedragsproblematiek hebben. We streven naar een zo breed mogelijk aanbod voor aangepaste atletiek door het hele land. Niet alle atleten met een handicap hoeven in een speciale groep te trainen, er kan ook geïntegreerd meegetraind worden in een reguliere groep.

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×