Direct door naar content

Atletiek met een beperking

Is atletiek iets voor jou?

Atletiek wordt gezien als ‘de moeder aller sporten’ en bestaat uit verschillende onderdelen gericht op: lopen, werpen en springen. Binnen het lopen kan je denken aan sprinten, hordelopen en afstanden van 400 meter tot en met de marathon. Kogelstoten, discuswerpen, kogelslingeren en speerwerpen maken deel uit van het werpen. Onder de categorie springen vallen de disciplines verspringen, hinkstapspringen, hoogspringen en polsstokhoogspringen. Je kunt aan alle disciplines meedoen, maar je kunt ook voor één discipline kiezen.

Sporters met een prothese/orthese, in een rolstoel, met cerebrale parese, een visuele beperking, een auditieve beperking of een verstandelijke beperking kunnen heel goed aan atletiek doen. Bekijk de video hiernaast maar eens. Je kunt atletiek op alle niveaus beoefenen. Voor sommige onderdelen heb je sporthulpmiddelen nodig, zoals een prothese/orthese, sportrolstoel, wheeler of een Frame Runner. Kom je een keer kijken of meedoen bij een club bij jou in de buurt?

Ook deze sport doen?

Bekijk alle mogelijkheden voor atletiek in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw gemeente.

Sportclub zoeken Contact opnemen

Vind je Unieke Sport

Atletiekunie

De Atletiekunie is de overkoepelende organisatie van een groot aantal atletiek- en loopverenigingen in Nederland. De Atletiekunie telt vele leden die een verstandelijke, lichamelijke of visuele handicap hebben of die gedragsproblematiek hebben. We streven naar een zo breed mogelijk aanbod voor aangepaste atletiek door het hele land. Niet alle atleten met een handicap hoeven in een speciale groep te trainen, er kan ook geïntegreerd meegetraind worden in een reguliere groep.

Programma van:

Partners: