Direct door naar content
WK Para Handboogschieten in Den Bosch afbeelding nieuwsbericht

WK Para Handboogschieten in Den Bosch

03 juni 2019

De komende twee weken staat ’s Hertogenbosch in het teken van handboogschieten. Op De Parade in de Brabantse stad worden namelijk de wereldkampioenschappen Para en valide handboogschieten gehouden. Het is echt een spectaculaire sport om te kijken en je kunt daar ook zelf een keer proberen om een pijl in de roos te schieten!

Dat de wereldkampioenschappen handboogschieten in Nederland zijn is best bijzonder. Extra speciaal is dat de organisatie het WK voor handboogschutters met een beperking gecombineerd is met de titelstrijd voor validesporters. Deze week zullen de Para-atleten als eerste in actie komen. 

Juichen voor Roy!
Als je voor Nederland wil juichen kun je Roy Klaassen in de gaten houden. Hij begint het toernooi met de kwalificatie op de velden van Rugbyclub The Dukes. Als hij het goed doet, kan hij naar de finales op een bijzondere locatie in de stad: op De Parade voor de Sint-Jankathedraal. Die wedstrijden zijn trouwens gratis te bezoeken. 

Archery for Everyone
Misschien ken je handboogschieten nog niet zo goed als sport? Dan is dit WK een mooie gelegenheid om kennis te maken met deze sport, want iedereen kan handboogschieten. Je zal bij dit WK zien dat behalve sporters in een rolstoel ook op andere manieren aan deze sport gedaan kan worden. Wie een arm mist mag bijvoorbeeld ook met zijn mond of tenen een pijl wegschieten. 

In aanloop naar dit WK werden bij revalidatiecentra en zorginstellingen al clinics handboogschieten om zo te laten zien dat handboogschieten met allerlei beperkingen mogelijk is. Tijdens de Archery for Everyone Dag op 8 juni, als ook de finales van het WK Para handboogschieten zijn, kun je zelf ook in actie komen in de arena op De Parade. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: