Direct door naar content
Rap over beperking: “Vanaf nu is het Wij” afbeelding nieuwsbericht

Rap over beperking: “Vanaf nu is het Wij”

07 juni 2019

“Niet meer apart, VANAF NU IS HET WIJ.  ALLEMAAL SAMEN, WIJ HOREN ERBIJ.” Dat is de boodschap in een rap die in België is gemaakt door mensen met een beperking. Ze roepen in de clip op om meer inclusie: dat ze als volwaardig in de samenleving worden gezien. 

In ‘Vanaf nu is het wij’ rappen mensen met een beperking over de drempels die zij ervaren om gewoon mee te kunnen doen in de samenleving. Ze hebben het daarbij over hele duidelijke problemen als onderwijs, werk waar je je talenten kunt inzetten, administratieve rompslomp en mensen in de media met een beperking. 

Inclusieve samenleving
De rap is op initiatief van de mensenrechtenorganisatie Gelijke Rechten voor iedere Persoon met een handicap (GRIP) gemaakt. Ze willen daarmee dat niet alleen politici maar alle medemensen in België de inclusieve samenleving meer ondersteunen. Daar hebben ze ook een duidelijke regel over opgenomen in de rap:

Wat wij willen is geen illusie

Iedereen samen – dat heet inclusie. 

Bekijk hier de rake klappen die ze in de rap uitdelen:

 
Vanaf nu is het WIJ !

In deze clip 'vanaf nu is het wij ' rappen mensen met een beperking over de vele drempels die er zijn om als volwaardige burgers deel te nemen aan de samenleving. Het rap lied is een vertaling van het politiek memorandum van GRIP. Ga jij ook voor inclusie, deel dan deze CLIP

Posted by GRIP - Kom op voor inclusie on Thursday, April 25, 2019

 

Wij juichen dit initiatief natuurlijk heel erg toe. Daarom zeggen wij: Go Belgen! 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: