Direct door naar content
Surf op je knieën over hoge golven! afbeelding nieuwsbericht

Surf op je knieën over hoge golven!

19 juni 2019

Als je van extreme sporten houdt, dan heb je vast tijdens een vakantie ademloos gekeken naar hoe coole surfdudes en surfbabes met hun plank over meters hoge golven duiken. Nu denk je misschien: dat zal ik nooit kunnen doen door mijn beperking, maar dat is niet waar! Er bestaan veel mogelijkheden om zittend of staand de golven te bedwingen. 

Bij golfsurfen gaat het om snelheid, watergevoel en behendigheid. Als je je plank goed door de golfen weet te sturen kun je heel lang door de golf mee genomen worden. En dat geeft natuurlijk een enorme kick! 

Om dat bijzondere gevoel te ervaren maakt het niet uit of je op twee benen of een prothesebeen staat. Dat bewijzen de deelnemers aan het WK aangepast surfen in San Diego, Californië (VS). Deze plek staat onder surfers bekend om de goede golven. 

Zittend
Die mooie golven kun je op allerlei manieren pakken. Zo zijn in San Diego ook surfers die zittend op een plank en met een peddel onder de golven door gaan. Het kan ook op je knieën of zelfs liggend op je buik. Bekijk dit gave filmpje van die surfers met een beperking: 

Kunstgolf
In Nederland heb je niet zulke hoge golven, maar er zijn wel genoeg plekken waar je het kunt leren. We hebben in Nederland ook verschillende indoorcentra, waar je op een kunstgolf kunt leren surfen. Bekijk hier het aanbod voor jou. In Zandvoort worden ook speciale clinics gegeven aan mensen met een visule beperking. Lees dit stuk daarover: Krijg de kick van surfen zonder de golf te zien 

Foto Jorge A. Russell / Shutterstock.com

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: