Direct door naar content
Lennarts leven is ‘Spastisch Fantastisch’ afbeelding nieuwsbericht

Lennarts leven is ‘Spastisch Fantastisch’

28 juni 2019

Lennart Menger uit Grootebroek is spastisch en kan niet lopen. Hij is daar aan gewend, maar toch merkt hij nog altijd dat hij scheve gezichten krijgt en dat mensen hem naroepen. Met een speciale avond met de titel ‘Spastisch Fantastisch’ waarin hij vertelt over zijn leven wil hij meer respect krijgen onder jongeren. 

Lennart weet niet beter dan dat hij in een rolstoel zit. “Ik ben wie ik ben, ik heb toevallig een handicap”, zegt hij in een interview in het Noord-Hollands Dagblad. Zijn ouders hebben hem weerbaar gemaakt en geleerd zelfstandig te kunnen zijn. Dat heeft ervoor gezorgd dat hij nu begeleid zelfstandig woont in Grootebroek en dat hij op verschillende plekken vrijwilligerswerk doet. 

Zonde van energie
Toch merkt hij op straat dat niet iedereen zijn handicap zo heeft geaccepteerd als hij zelf. Lennart voelt zich vaak bekeken of nog erger: hij wordt ook nog vaak uitgescholden of nageroepen. Met een soort lezing waarin hij met foto’s, filmpjes en verhalen uit zijn eigen leven wil hij vooral jongeren meer duidelijk te maken over het leven met een handicap. “Ik hoop jongeren uit te leggen dat ze eerst nadenken, voordat ze wat zeggen. Ik ben normaal, kan gewoon praten, ons gezin is gewoon ons gezin, alleen niet standaard. Hoe mensen reageren stoort mij niet meer. Zonde van de energie.” 

Op 10 mei deed Lennart voor het eerst zijn verhaal tijdens de avond die hij tot ‘Spastisch Fantastisch’ had omgedoopt. Dat zal ongetwijfeld niet voor het laatst zijn geweest! 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: