Direct door naar content
De Red Bull 400 op voor Milan afbeelding nieuwsbericht

De Red Bull 400 op voor Milan

21 juni 2019

Arjan Meerstadt, Arjan Sikken, Arjen Rosies, Frank Veenstra, Robert Stobbe en Rick Maurer gaan op 20 juli de Red Bull 400 uitdaging aan. Met zijn zessen gaan ze een skischansbeklimming doen in Titisee. In totaal gaan de mannen 400 meter rennen, waarvan 140 meter omhoog met een helling van 75%. De uitdaging gaan ze aan voor Milan, het zoontje van Rick Maurer.

Milan is geboren met een dwarslaesie en dat betekent dat hij motorisch en lichamelijk zeer ernstig beperkt is. Hij kan niet zelfstandig zitten, kruipen, lopen, eten/drinken, douchen of spelen. Alles is daarom voor Milan een extra uitdaging. Hij beklimt wat dat betreft dagelijks hoge bergen en gaat soms door diepe dalen. De beklimming van de zes mannen staat hier dan ook symbool voor. 

Vijf vrienden
De uitdaging is volgens vader Rick Maurer op een bijzondere manier tot stand gekomen. "De vijf mannen waarmee ik de Red Bull 400 ga beklimmen, zijn vrienden van elkaar. Twee daarvan hebben vorig jaar ook al meegedaan. Samen kwamen ze op het idee om een goed doel aan het geheel te hangen. Zodoende zijn ze gaan zoeken naar verhalen uit de regio Emmen. Ze kwamen het verhaal van Milan tegen in het Dagblad van het Noorden en hebben contact gezocht", vertelt Maurer. 

Mee omhoog
De vader van Milan vervolgt al gauw met de woorden 'supervet'. "Het is hartstikke bijzonder dat ze ons willen helpen. In eerste instantie twijfelde ik of ik ook mee zou doen, omdat ik lang stil had gezeten qua sport. Maar uiteindelijk ga ik er toch voor en ben ik inmiddels volop in training. Voor mijn zoon ga ik mee omhoog."

Super weekend
Elke euro die wordt binnengehaald wordt uiteindelijk gebruikt voor Milan. "Het geld willen we het liefste inzetten voor een speciaal sporthulpmiddel. Langzaam maar zeker komt er steeds meer geld binnen via de actie. Maar het wordt hoe dan ook een super weekend. Milan en mijn vrouw zijn er ook bij", besluit Maurer. 

Meer informatie over Milan kun je vinden op zijn website. Daar lees je ook meer over de actie en de manier waarop je kunt doneren voor de actie rondom de Redbull 400. Milan is tevens te volgen op Facebook en Instagram via de hashtag #helpmilan. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: