Direct door naar content
Begin deze zomer met rolstoeltennis afbeelding nieuwsbericht

Begin deze zomer met rolstoeltennis

09 juli 2019

Deze week begint op Wimbledon het rolstoeltennistoernooi. Krijg jij daar ook zo’n zin van om een balletje te slaan? In Nederland hebben we een groot aantal tennisverenigingen waar je deze gezellige sport zo kunt proberen. 

Heb je nog niet zo'n balgevoel? Dat geeft niet, want dat krijg je vanzelf door veel te oefenen. Dat zelfde geldt voor het gevoel in je rolstoel. Dat zal in het begin even wennen zijn. Bij rolstoeltennis moet je namelijk veel draaien, keren, stoppen, weer draaien en snel naar het net om de bal nog te halen. 

Sportrolstoel proberen
Omdat je dus wendbaar moet zijn op de tennisbaan is het aan te raden om in een speciale sportrolstoel te spelen. Die herken je aan de schuine stand van de wielen, die ervoor zorgen dat je veel sneller kunt reageren. Zo'n rolstoel is best duur in de aanschaf, zeker als je net begint. Bij een groot aantal verenigingen zijn sportrolstoelen beschikbaar gesteld door de Esther Vergeer Foundation. Dat is voor jou mooi, want dat kun je eerst een proberen of je het wat lijkt. 

Lichter racket
Bij rolstoeltennis is veel hetzelfde als bij lopend tennis. Zo gebruik je dezelfde tennisrackets. Veel spelers kiezen voor een lichter racket met een kleinere grip, omdat je bij het rollen over het veld zowel je racket als de hoepel van je rolstoel moet vasthouden. Daar krijg je trouwens vanzelf meer handigheid in, maar een paar grammetjes minder in je hand helpen daar natuurlijk wel bij. 

Samen met 'lopers'
Tennis kun je op allerlei ondergronden doen, zelfs met een rolstoel. Toch zul jij het lekkerst op gravel of hartcourt spelen, want dat rolt nu eenmaal beter. Kunstgras is bijvoorbeeld veel zwaarder om over te bewegen met je rolstoel door het zand tussen het gras. Wat trouwens extra leuk is aan rolstoeltennis: je kunt dit heel goed spelen met lopende spelers. Zo ik het dus echt een inclusieve sport!

Rolstoeltennis is een populaire sport in Nederland. Bij meer dan 100 tennisverenigingen kun je ook terecht voor speciale rolstoeltennistrainingen. Benieuwd naar het aanbod bij jou in de buurt? Bekijk het hier.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: