Direct door naar content
Lars bleef maar rondjes racerunnen afbeelding nieuwsbericht

Lars bleef maar rondjes racerunnen

21 augustus 2019

Voor Lars (14) is de racerunner echt een uitvinding. Vanaf de eerste kennismaking was hij enthousiast en wist hij ook niet meer van op houden. Zijn moeder Lieke ziet dat hij nu een hobby heeft die hij ook zelfstandig kan doen. 

Lars maakte kennis met het racerunnen door een clinic die via school werd aangeboden op atletiekvereniging De Liemers in Zevenaar. “Lars vond het meteen leuk en hij was niet van de racerunner te krijgen. Hij bleef maar rondrennen. Het is iets wat hij zelf kan.” Lars is geboren zonder kleine hersenen, waardoor hij niet zonder een hulpmiddel zoals een rolstoel of rollator kan bewegen.

Het is iets wat hij zelf kan.

“Maar op die atletiekbaan kon hij zelf met die racerunner rennen. Dat was fantastisch. Terwijl ik binnen verdere voorlichting kreeg over de racerunner bleef hij buiten maar rondjes rennen. Dat zegt wel genoeg denk ik.” 

Hobby
Die eerste kennismaking is nu ruim een jaar geleden en inmiddels gaat Lars elke woensdag trouw naar de training onder leiding van trainer Frank. “Met een klein groepje doen ze allerlei oefeningen en afstanden rennen. Dat betekent voor hem dat hij, net als zijn broer die voetbalt, naar een sport gaat. Hij geniet er echt van dat hij nu ook een hobby heeft. Het is ook met een aantal andere kinderen, waardoor hij ook leert om met anderen om te gaan. Hij is echt goed bezig en voor zijn spierontwikkeling is dit ook goed.” 

Hij heeft zelfs al een clubrecord gelopen.

Wedstrijdjes 
Lars doet ook met wedstrijdjes mee in het racerunnen. “Hij heeft zelfs al een clubrecord gelopen”, zegt zijn moeder trots. “Dat was bij een regiowedstrijd waar kinderen met een racerunnner ook mee mochten doen. Een tijdje geleden heeft hij ook meegedaan aan een bosrun in Ede. Daar waren ook meer kinderen met racerunner.” 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: