Direct door naar content
Veilig door de stad met Eye-Beacons afbeelding nieuwsbericht

Veilig door de stad met Eye-Beacons

10 oktober 2019

Stoplichten, wegopbrekingen, verkeerspaaltjes of onbekende routes. Als je door de stad loopt krijg je er regelmatig mee te maken. Wanneer je een visuele beperking hebt, is het daardoor zelfs lastiger navigeren door de stad. Daarom wordt er een speciale app ontwikkeld om blinden en slechtzienden te ondersteunen met extra omgevingsinformatie. 

Het project, ook wel bekend als EyeBeacons, moet blinden en slechtzienden een zekerder gevoel geven wanneer ze door de stad rondlopen. Beacons zijn kleine apparaatjes die op veel punten in de stad zullen worden verspreid. Zo hangen ze bijvoorbeeld op lantaarnpalen, stoplichten en verkeersborden. 

App
Door middel van bluetooth-technologie ontvang je in een app op je mobiele telefoon uiteindelijk signalen over stoplichten, onbekende routes en onverwachte hindernissen. Zodoende kan de app je helpen om veilig de weg te vinden in de stad. Momenteel wordt de app gemaakt en getest. Wanneer hij daadwerkelijk volop te gebruiken zal zijn, is nog niet bekend.

Onderzoek
Binnen het zogenaamde ZonMw InZicht EyeBeacons onderzoeksproject helpen onder andere de Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Saxion, Koninklijk Visio, Bartiméus, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Info.nl mee met de ontwikkeling van het prototype van de app. 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: