Direct door naar content
In je rolstoel door het Klimbos van Goirle afbeelding nieuwsbericht

In je rolstoel door het Klimbos van Goirle

10 september 2019

Heb jij zin in een avontuur in de natuur? Dan moet je binnenkort zeker een keer naar Klim & Avonturenbos in Goirle gaan, want daar rolstoeltoegankelijk avonturenpad en klimbos aangelegd. Hier hoef jij niet aan de kant te blijven staan en kun je gewoon mee klimmen en tokkelen. 

Het Avonturenpad ‘Survival of the fittest’ in Goirle bij Tilburg is een gratis toegankelijk pad waar iedereen meer kan leren over het leven in de natuur. In 2018 is dit pad ook rolstoeltoegankelijk gemaakt, zodat je ook vanuit je rolstoel alles te weten kan komen over de planten en dieren die in het bos leven. In het bos zijn ook drie speciale outdoor rolstoelen aanwezig die je op aanvraag kunt gebruiken. 

Tokkelbaan
Zoek je wat meer spanning dan is het Klimbos zeker wat voor jou. Daar hebben ze een hoogteparcours op 5 meter gemaakt waar jij ook je grenzen kunt verleggen. De voorwaarde is dat je zelfstandig rechtop kunt zitten in je rolstoel. Er gaat altijd een instructeur met je mee die je begeleidt over de verschillende hindernissen. De afsluiting van het parcours is misschien wel het spectaculairste onderdeel: een tokkelbaan van 35 meter. Daar kun je lekker naar beneden roetsjen! 

Meer Klimbossen in Nederland
Heb jij al zin gekregen om de hoogte in te gaan met je rolstoel? Ga dan naar de website van Klim en avonturenbos in Goirle. 
Wist je trouwens dat je op steeds meer plekken met je rolstoel kunt klimmen? Zo kun je in het Brabantse Beek en Donk ook een hoogteparcours doen. Lees daar dit artikel over. 

Foto: Facebook Klim & Avonturenbos

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: